Poslanec in vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša se je za STA odzval na afero predsednice stranke Aleksandre Pivec.

Ptujčanka, predsednica stranke DeSUS, ki je tudi ministrica za kmetijstvo in podpredsednica vlade, Aleksandra Pivec je predmet nove afere, le nekaj dni po domnevno spornem razkritju njenega obiska podjetja Vinakras.

Spomnimo, Pivčeva je bila konec junija na zasebno-službenem obisku podjetja Vinakras in postala tarča namigovanj o korupcijskem tveganju, saj je s sabo imela svoja sinova, zasebno podjetje pa da naj bi jim plačalo za nastanitev in hrano.

Pivčeva je navedbe ostro zavrnila, saj naj bi za stroške plačala sama,  oglasili so se pa tudi v podjetju Vinakras in zavrnili očitke.

Jurša pričakuje pojasnila 

Po poročanju Televizije Slovenija, pa se je predsednica DeSUS znašla v novi aferi, saj naj bi ji občina Izola ob junijskem službenem obisku plačala več nočitev v tamkajšnjem hotelu. Obisk naj bi se raztegnil v zasebnega, s prvotno izdanega hotelskega računa pa naj bi izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve.

Ona sicer to zanika in pravi, da sta sinova prespala pri prijateljih, v njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika, piše STA.

Glede novih razkritij se je oglasil sedaj vodja poslancev DeSUS Franc Jurša, ki od ministrice za kmetijstvo in predsednice stranke Aleksandre Pivec ter vpletenih pričakuje natančne informacije glede medijskih objav o ministričinih nočitvah v izolskem hotelu na stroške izolske občine.

Če navedbe držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik predsednice pri njenem nadaljnjem vodenju stranke, je za STA ocenil Jurša. O tem, ali bi morala v tem primeru odstopiti, pa ne želi polemizirati, je še povedal.

Jurša je sicer na januarskem kongresu stranke, kjer ste se za predsedniški stolček pomerila Karel Erjavec in Aleksandra Pivec, javno podprl takratnega predsednika stranke Erjavca. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

krmača (nepreverjen)

Jurša glede težav Pivčeve: Težak nahrbtnik pri nadaljnjem vodenju DeSUS ?
Ji bo Jurša pomagal nositi nahrbtnik, pod nujno, drugače ju ni na sceni !!

Starejše novice