Na drugi razpis na mesto direktorija te zdravstvene ustanove se je prijavilo šest kandidatov, aktualno pomočnico direktorja za finančne zadeve v Zdravstvenem domu Celje s 25-letnimi izkušnjami pa je svet zavoda bolnišnice predlagal konec maja letos.

Zdravstvena ministrica Milojka Kolar Celarc je podpisala soglasje k imenovanju Anice Užmah za direktorico Splošne bolnišnice Ptuj, medtem ko polemik, ki se vnemajo v lokalnem okolju okoli tega imenovanja, na ministrstvu niso želeli komentirati.

V pismu očitajo politično kadrovanje

Vlada je namreč nedavno prejela pismo predstavnikov sindikatov in drugih zaposlenih v bolnišnici, ki so v njem izrazili nestrinjanje s takšnim predlogom sveta zavoda. Prepričani so, da gre ponovno za povsem politično kadrovanje. Predstavniki sindikatov v SB Ptuj in ostali zaposleni so v pismu, ki so ga poslali vladi, med drugim zapisali, da se ne strinjamo z izborom, saj menijo, da gre za politično kadrovanje.

»V zadnjih letih je bila bolnišnica Ptuj s strani ustanovitelja vedno zapostavljena in neenakopravno obravnavana v primerjavi z drugimi splošnimi bolnišnicami. Je tudi najbolj podcenjena izmed vseh regionalnih bolnišnic, v njej je bilo izvedeno najmanj investicij in je edina slovenska regionalna bolnišnica, kjer je lokalno prebivalstvo in zaposleni v SB Ptuj zbiralo finančna sredstva za Urgentni center. Zaposleni smo prepričani, da ptujsko–ormoška regija potrebuje regijsko bolnišnico, ki bo nudila kvalitetno oskrbo tukajšnjim prebivalcem in hkrati zmogla opraviti vse več zdravstvenih storitev, ki jih naš okoliš potrebuje. Prepričani smo, da je v tem trenutku potrebno izbrati za direktorja SB Ptuj takega človeka, ki razume in pozna problematiko omenjene regije ter je hkrati sposoben izvesti potrebne sanacijske ukrepe, pred katerimi bolnišnica stoji. Naše mnenje je bilo predstavljeno predsedniku Sveta zavoda, izvoljeni predstavnici zaposlenih SB Ptuj v Svetu zavoda, vendar se kljub temu naše stališče ni upoštevalo. Menimo, da je glas zaposlenih pomemben glas, ki mora imeti pri končni odločitvi svojo težo,« so zapisali v pismu.

Različna postopka izbire

Prepričanje predstavnikov sindikatov v Splošna bolnišnica Ptuj in ostalih zaposlenih pa pozdravlja tudi Andrej Levanič, sedanji v. d. direktorja bolnišnice. O celotnem postopku izbire direktorja pravi, da je tokratni potekal v strogi tajnosti, kar je ravno nasprotno od tistega pred štirimi leti, ko se je za mesto direktorja potegoval sam. Pa tudi, še dodaja, da je bilo v krogih iz Celja in Ljubljane nedolgo nazaj slišati med drugim izjave o zanesljivi izbiri te kandidatke in njeni potrditvi še v času aktualne ministrice za zdravje, kar očitno ministrice ni odvrnilo od podaje soglasja k njenem imenovanju.

Prepričala z zelo dobrim poznavanjem zdravstvene ekonomike

Na drugi razpis na mesto direktorija te zdravstvene ustanove se je prijavilo šest kandidatov, aktualno pomočnico direktorja za finančne zadeve v Zdravstvenem domu Celje s 25-letnimi izkušnjami pa je svet zavoda bolnišnice predlagal konec maja letos. Užmahova, ki je na prejšnjih parlamentarnih volitvah v Šentjurju sicer kandirala na listi SMC, naj bi večino članov sveta zavoda prepričala z zelo dobrim poznavanjem zdravstvene ekonomike.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

ustavimo korupcijo (nepreverjen)

Starejše novice