Vir: Facebook profil MHP
Lastniki Perutnine Ptuj, ukrajinski holding, se v vojni sooča z napadi, zgorelo jim je celo skladišče.

Lastnik Perutnine Ptuj je ukrajinski holding MHP. Nakup so najavili že septembra 2018, kmalu za tem so odkupili skoraj 91-odstotni delež ptujskega podjetja.

Vrednost delnic družbe MHP, ki kotira na londonski borzi, je po ruskem napadu strmo padla. Po pričetku ruskih napadov je strmoglavila na 3,47 dolarja.

Lastniki ptujskega perutninskega podjetja pa se v Ukrajini zaradi vojne spopadajo tudi s težavami, ki bi lahko vplivale na Perutnino Ptuj. 

Zgorela največja hladilnica v Ukrajini

Družba MHP je na svojem Facebook profilu pred dnevi objavila fotografijo velikega požara. Gre za njihovo skladišče v Kijevu, ki je zagorelo 12. marca. 

Po njihovih navedbah je skladišče ogenj zajel po napadu ruskih vojakov. Osebje ni bilo poškodovano. 

Zapisali so, da so bili v požaru uničeni izdelki, škodo ocenjujejo na nekaj čez sedem milijonov evrov. 

Šlo je za največje ukrajinsko skladišče, ki je hranilo zmrznjene izdelke. Navedli so še, da ne gre za prvo prehrambno skladišče, ki so ga napadli ruski vojaki.

Nedavno so na spletni strani družbe MHP objavili tudi, da so žrtve spletnih napadov s strani Rusije. Iz tega razloga so začasno ustavili vse operacije na strani, ob obisku spletne strani družbe MHP se pojavi le to obvestilo. 

Na Perutnino Ptuj smo že naslovili vprašanja, kako konkretno situacija v Ukrajini vpliva na ptujsko podjetjhe danes in kakšne scenarije predvidevajo za prihodnje. Vprašali smo jih tudi, kako Perutnina Ptuj pomaga svojim ukrajinskim lastnikom. 

Njihove odgovore še čakamo.

Spomnimo sicer, da je prav Perutnina Ptuj vodila zbiranje potrebščin in sredstev za Ukrajino v najstarejšem slovenskem mestu.

Družba MHP sicer v zbiranju pomoči izpostavlja predvsem pomoč za ukrajinske vojake. Pomagali bodo s hrano. 

Starejše novice