Magna International je znova zabeležila rekordni dobiček, ki je znašal kar 1,78 milijarde evrov. Graška Magna Steyr pa je več kot podvojila svojo proizvodnjo.

Magna International, ki ima sedež v Kanadi je minulo leto zaključila z 31,42 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 6,4 odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček so povišali za 8,2 odstotka na kar 1,78 milijarde evrov. Graška podružnica Magna Steyr pa je v letu 2017 okrepila predvsem proizvodnjo.

V Gradcu se nahaja edini Magnin obrat, kjer sestavljajo celotna vozila, v zadnjem lanskem četrtletju pa so sestavili 27.300 vozil, kar je kar za 269 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Prihodki graške Magne so se okrepili za 129 odstotkov in so znašali 820 milijonov evrov.

Ob izjemni rasti Magna Steyr za širitev proizvodne zmogljivosti svoje lovke širi v Slovenijo, kjer v Hočah nastaja lakirnica. V prvi fazi bo hoška Magna zaposlovala 404 delavce, ob širitvi pa več kot 1500. V prihodnosti bi tako tudi v proizvodnem obratu v neposredni bližini mariborskega letališča nastajala vozila, tako kot v Gradcu.

Starejše novice