Gradnja prve faze Magnine naložbe v Hočah je gre h koncu in že v začetku prihodnjega leta bo stekla proizvodnja. Kljub temu, da je za delo v Magni veliko zanimanja, kadrovske službe še vedno iščejo primerne delavce.

Tako so predstavniki kadrovske službe Magne priložnost za delo ponujali na kadrovskem sejmu ta teden v Mariboru. »Želimo se predstaviti mladim in predstaviti, kaj delamo, zakaj smo v Sloveniji in katere poklice potrebujemo,« je uvodoma pojasnila Simona Filipič iz kadrovske službe Magne.

Kljub temu, da Magna velja za zelo zaželenega delodajalca, še vedno iščejo dodatne primerne delavce. Avtomobilski gigant tako za tovarno v Hočah še vidno ni našel dovolj delovne sile.

»Trenutno smo v pomanjkanju kadrov, predvsem kar se tiče strokovnih poklicev, kot so ličarji, pleskarji, lesarski tehniki, električarji in mehaniki,« je o tem, katere poklice najbolj potrebujejo, povedala Filipičeva.

To so najbolj iskani poklici za Magno v Hočah

Meseca oktobra je bilo v slovenski Magni zaposlenih že nekaj več kot 130 ljudi. Od tega jih je slabih 70 že delalo v Hočah, ostali pa so bili še na usposabljanju v Gradcu, so pred časom za Mariborinfo potrdili pri Magni. A za zagon proizvodnje, ki ga načrtujejo v prvem četrtletju prihodnjega leta, je potrebna dodatna delovna sila.

Pa se išče delovna sila tudi za delo v Gradcu? »Izključeno iščemo kadre za proizvodnjo v Hočah. Upamo, da bomo čim prej lahko pričeli s proizvodnjo, potrebe pa so kar velike,« je priznala uslužbenka kadrovske službe Magne in pojasnila, katere poklice najbolj iščejo.

»Najbolj iščemo strokovne delavce v proizvodnji, ličarje, pleskarje, karoseriste in lesarske tehnike. To so trenutno najbolj iskani poklici za delo v Magni, pa tudi največji manjko je na tem področju,« je poudarila Filipičeva.

Ponujali naj bi avstrijske plače

»Zelo dober delodajalec smo oziroma se trudimo se, pa tudi v drugem letu bomo to dokazali,« je napovedala zaposlena na kadrovski službi pri Magni. Tako Magnina stojnica na kariernem sejmu privabila veliko zanimanja. 

Pri Magni so sicer o plačah skrivnostni, a pri Štajerski gospodarski zbornici imajo spodbudne podatke.

»Pri plačah je vedno težko govoriti o nekih povprečjih, zaenkrat podatki kažejo, da bo plača zaposlenih v Hočah popolnoma primerljiva s plačo v sosednjem Gradcu, kjer že leta deluje tovarna Magna Steyr, kar je seveda spodbudno,« so na Štajerski gospodarski zbornici povedali za Mariborinfo.

To iščejo v teh dneh

V teh dneh pri Magni iščejo monterje orodijviličariste in varnostnike. Za delo v hoški Magni ni potrebna posebna izobrazba, nudijo pa pogodbo za nedoločen čas s poskusno dobo enega meseca.

Za vse informacije v zvezi s prošnjami se obrnite na podjetje Magna Steyr. To je njihov profil na portalu MojeDelo.com, kjer so objavljeni tudi vsi aktualni oglasi za prosta delovna mesta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice