Slika je simbolična (foto: Facebook profil Avto Profi Ptuj).
Konec januarja je javnost presenetila novica, da Avtohiša Kolmanič in Flamin avto zaradi stečaja zapirata vrata.

Avtohiši Kolmanič in Flamin avto sta po neuspešnem boju na korona zaznamovanem trgu kljub dolgoletni tradiciji zaprli svoja vrata. Po navedbah Večera sta razloga za zaprtje zmanjšano poslovanje in vladni ukrepi, delo je izgubilo 28 ljudi.

Avtohišo Kolmanič in Flamin Maribor smo večkrat klicali za odziv, a se vse do danes na vprašanja uredništva niso odzvali.

Spomnimo. Avtohiše po Sloveniji so bile zaprte že od oktobra lani, vmes so lahko izjemomo delali le nekaj dni v novembru. Dovoljena je sicer prodaja vozil na daljavo, a lastniki avtohiš pravijo, da taka prodaja ne odtehta izgub, ki so nastale v skorajda pol leta. 

V kakšni kondiciji so druge štajerske avtohiše?

Avto Profi Ptuj: Na prodajo na daljavo niso stavili

Ptujska avtohiša Avto Profi Ptuj je svojo prodajalno zaprla lanskega oktobra, do danes pa še je niso odprli, razen nekaj dni v novembru lanskega leta. 

Tako imenovana prodaja na daljavo je bila sicer možna, a nanjo v Avto Profi Ptuj niso stavili, saj stranka na tak način ne more avtomobila preizkusiti, pove Andrej Zebec, lastnik podjetja. 

»Od meseca oktobra lanskega leta smo imeli zaprto prodajalno vozil, z izjemo nekaj dni v novembru, tako da prodaje v času izvajanja ukrepov ni bilo,« še doda Zebec. 

Kupovanje avtomobila na daljavo ne odtehta padca prodaje

V Avtohiši Dominko so svoja vrata za obiskovalce prav tako zaprli po odloku, zaradi katerega je po prišlo po ocenah vodstva avtohiše do kar 20-odstotnega padca prodaje avtomobilov. Zvonko Dominko, direktor Avtohiše Dominko pravi, da takega padca niso pričakovali.

V tej avtohiši pa so sicer nudili pomoč na daljavo. Tako so s strankami komunicirali preko telefona, maila, omogočili so virtualne oglede vozil, videoklice, spletne rezervacije ...

Kupci so bili v strahu, kaj bo prinesla koronakriza

Tudi v Avto Miklavž so opazili delni padec prodaje vozil, saj ljudje niso imeli dostopa do salona. 

»Je pa res, da so določeni kupci bili v strahu, kaj bo prinesla koronakriza,« še dodaja Rado Toplak, lastnik Avto Miklavž in tako osvetli še en del kolateralne škode koronakrize. Dodajo, da opazijo, da so najbolj prodajani avtomobili v srednjem cenovnem rangu, med devet in trinajst tisoč evri. 

Na podoben način kot v Avtohiši Dominko so se s situaciji spopadali tudi v Avto Miklavž, saj so, če je bilo potrebno, vozilo peljali tudi k stranki na dom in tako omogočili ogled. 

Avtohiše omejene tudi z zalogami

V Avtohiši Dominko so sicer prodali, kar so imeli na zalogi, a tu se pojavi še ena težava. 

Trenutne razmere nekoliko otežujejo dostope, zato Dominkovi poudarjajo, da so omejeni tudi z zalogami. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice