Slika je simbolična.
Tudi ta mesec smo preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač v javnem sektorju. Preverite, kaj smo ugotovili ob pregledu 50 največjih izplačil.

V Sloveniji se še naprej dvigujejo glasovi o plačah v javnem sektorju, ki so po mnenju mnogih delavcev prenizke v primerjavi z zasebnim sektorjem.

Kljub temu da je javni sektor eden največjih delodajalcev v državi, so namreč plače pogosto kritizirane zaradi njihove nizke ravni

Ker se v zadnjih mesecih pri nas vse glasneje razpravlja o plačah v javnem sektorju in trudu delavcev po zvišanju teh, smo tudi ta mesec preverili, kakšne so sploh plače v javnem sektorju in kdo po zadnjih dostopnih podatkih sestavlja vrh največjih zaslužkarjev pri nas.

Kdo so torej največji zaslužkarji v javnem sektorju?

Prečesali smo portal plač javnega sektorja in preverili, kdo so prejemniki najvišjih izplačil.

Zadnji dostopni podatki, ki se nanašajo na plače v aprilu letošnjega leta, razkrivajo, da je tudi tokratna lestvica neraznolika, saj jo sestavljajo predvsem poklici v zdravstvu, z nekaj izjemami.

Na lestvici najvišjih plač v javnem sektorju je na prvem mestu naveden podsekretar na ministrstvu za infrastrukturo, ki ja aprila na svoj račun prejel najvišje nakazilo v javnem sektorju, in sicer 23.981 evrov.

Drugo mesto na lestvici izplačil v javnem sektorju pripada okrajnemu sodniku svetniku okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je aprila prejel izplačilo v višini 22.069 evrov.

Tretje mesto pa zaseda visokošolski učitelj lektor Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki je na svoj račun prejel plačo v višini 21.097 evrov.

Prvo peterico zaključujeta še višji državni tožilec oziroma namestnik vodje okrožnega državnega tožilstva v Kranju, ki je hkrati zaposlen kot državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, ta je prejel plačilo visoko 19.044 evrov, ter policijski inšpektor specialist, ki je prejel 18.645 evrov.

Prvo deseterico zaključuje plača visoka 14.695 evrov

Na lestvici po višini izplačil na šestem mestu sledi policijski inšpektor specialist, ta je prejel izplačilo visoko 16.665 evrov, sledi višji zdravnik specialist, zaposlen v Splošni bolnišnici Brežice, ki je aprila prejel 15.714 evrov, na osmem mestu pa je policijski inšpektor specialist, ki je aprila prejel 15.653 evrov.

Na devetem mestu je višji zdravnik specialist iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana s 15.175 evri, prvo deseterico pa zaključuje višji zdravnik specialist iz Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem, ki je zaposlen tudi v Zdravstveno reševalnem centru Koroške. Ta je na svoj račun aprila prejel 14.695 evrov.

Vzhod Slovenije pa na drugi strani na lestvici na 11. mestu zastopa višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in na 12. mestu strokovni vodja iz iste bolnišnice. Prvi je na račun prejel 14.186 evrov, drugi pa 14.089 evrov.

Na 13. mestu sledi še višji zdravnik specialist Zdravstvenega doma Murska Sobota s 14.088 evrov in na 15. mestu direktor oziroma direktorica murskosoboškega zdravstvenega doma, ki je aprila prejel 13.875 evrov, zastopan pa je tudi Ptuj, saj se na 26. mestu nahaja zdravnik specialist iz Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki je prejel 13.149 evrov.

Komentarji (1)

Partizan (ni preverjeno)

Glup policaj 15.000 plače??..kam smo prišli..žalostno..

Starejše novice