Finančno poročilo gradnje Osnovne šole Ljudevita Pivka, ki kljub dejstvu, da šola za otroke s posebnimi potrebami stoji že dve šolski leti, še vedno ni zaključeno.

Dve občini še nista po poravnali vsega, ostale pa morajo dobiti nekaj nazaj. Gradnja šole je državo in občine stala 4,1 milijona evrov, medtem ko je končna realizirana vrednost v skladu s sporazumom znašala 3,8 milijona evrov.

Ministrstvo za šolstvo in šport je od omenjene vsote prispevalo skoraj 2,2 milijona evrov. Mestna občina Ptuj pa je k temu za del projekta, ki ni bil del sporazuma, dodala dobrih 320.000 evrov.

Senčar bi občinam zaračunal celo zamudne obresti

Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj, se je na kolegiju županov občin Spodnjega Podravja v Kidričevem zavezal, da bi v naslednjem letu občinam povrnili preveč nakazani denar, a je obenem vseeno poskušal od manjših občin soustanoviteljic iztržiti še nekaj denarja za tisti del stroškov, ki jih je Ptuj nosil sam.

Občinam je želel zaračunati celo zamudne obresti, vendar župani na kaj takega niso pristali, češ da so poravnali vse s sporazumom določene obveznosti. Le občini Destrnik in Sveti Andraž sta izjemi, saj je prva dolžna še okoli 55.000, druga pa 5000 evrov.

Pobuda za večjo finančno participacijo občin Spodnjega Podravja

Ptujski župan Senčar je še z Marijo Vučak, direktorico Vrtca Ptuj, na župane naslovil pobudo za večjo finančno participacijo občin Spodnjega Podravja, in sicer v zvezi z izvajanjem izmenskega predšolskega varstva. Vučakova namreč pravi, da imajo pri njih tačas sedem skupin, ki pa jih obiskuje tudi skoraj polovica otrok iz ostalih občin.

Dodala je še, da je takšna oblika varstva namenjena sicer izključno otrokom iz družin, kjer oba starša delata v izmenah (predvsem za zaposlene v podjetjih, kot sta Boxmark ali Perutnina Ptuj, pa tudi različni trgovski centri), a večina otrok izven ptujske občine tja prihaja iz Markovcev, Dornave, Destrnika in Vidma pri Ptuju.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice