Foto: Bobo
Nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki jo je iz vlade in vrha Desusa odnesla afera kritja stroškov v izolskem hotelu, s svojo novo stranko Naša dežela napoveduje preboj v parlament. Ob tem obžaluje, da Desus razpada.

Po dobrem mescu dni od ustanovitve stranke Naša dežela njena predsednica Aleksandra Pivec razkriva, kako se bo lotila nastopa na volitvah in morebitnega povezovanja. »Zagotovo bomo na volitve šli kot samostojna stranka, vsekakor pa smo po volitvah pripravljeni na sodelovanje s kakršnokoli politično opcijo, s katero bomo pri teh vsebinskih vprašanjih našli skupne rešitve,« pravi Pivčeva in dodaja, da je bilo politike izključevanja, s kom kdo ne želi sodelovat, je bilo v Sloveniji dovolj.

Na recepciji ni vztrajala, da bo plačala za sobo otrok

V pogovoru za osrednjo pomursko televizijo TV IDEA je nekdanja kmetijska ministrica priznala, da je bila ob aferi glede kritja stroškov bivanja v izolskem hotelu njena napaka, da ni pravočasno odreagirala

»Ko sem želela zjutraj na recepciji hotela poravnati stroške za sobo otrok, mi je bilo povedano, da so vsi stroški poravnani in najbrž je bila takrat moja napaka, da takrat nisem vztrajala na tem, da jih vendarle poravnam sama,« pravi Aleksandra Pivec.

Pivec: »Če je moja afera največji problem države, potem smo zelo srečna država«

Pivčeva ob pogledu na dogajanje jeseni lanskega leta razmišlja, ali je res največji problem slovenske politike to, da je kot ministrica in podpredsednica vlade imela s sabo na službeno pot tudi otroka in s tem državi in občini povzročila stroške. »V kolikor je to največji problem države, potem smo zelo srečna država, kajti potem najbrž nekih velikih problemov ne poznamo,« pravi nekdanja podpredsednica vlade.

Pivec: »Izjemno obžalujem, da je Desus pred razpadom«

Po ustanovitvi Naše dežele je v novo stranko prestopil tudi del članstva iz Desusa. »Izjemno obžalujem, da je stranka pred razpadom, ker je imela svojo funkcijo in vlogo z zastopanjem pomembnih vsebinskih stališč starejše generacije, ki je v Sloveniji izrazito ranljiva skupina,« dogajanje v Desusu komentira Aleksandra Pivec.

Prioriteta strejši, podeželje, samooskrba, pa tudi mlada generacija

Naša dežela odkrito nagovarja Desusovo volilno bazo, a kot pravi Pivčeva ne zaradi prevzemanja volivcev temveč zato, ker je to ključni izziv, s katerim se mora po njenem mnenju država soočati. 

Deset zavez programa nove stranke izpostavlja decentralizacijo, demografijo, kvalitetno zdravstvo, ugodno davčno politiko, študijsko smer čebelarstva na fakultetah in zelo ambiciozno napoved, da bo Slovenija do leta 2030 prehransko samooskrbna, zelena in trajnostno naravnana, ekološka država. »Politiki izrazito pozabljamo tudi na mlado generacijo, ki je tudi zato izgubila zaupanje v politiko in ne prihaja na volišča,« je prepričana predsednica Naše dežele.

Preverjajo podporo na terenu in pričakujejo pomembno vlogo v političnem prostoru

Aleksandra Pivec priznava, da podrobno spremlja javnomnenjske raziskave, ki jih stranka naroča in s tem preverja podporo pri potencialnih volivcih, a hkrati dodaja, da si ne upa in ne želi napovedati rezultata na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

»Vsekakor pa računamo na prihod v parlament in pomembno vlogo v političnem prostoru,« je prepričana Pivčeva.

Starejše novice