8. septembra se je v Zgornjem Dupleku zgodil umor.

Zdaj že aretiran 33-letni državljan Bosne in Hercegovine naj bi dvignil roko nad 64-letnim prebivalem Zgornjega Dupleka. Tega so našli mrtvega v delavnici v njegovem domu.

Osumljeni naj bi žrtev pretepel s kovinskim predmetom, zaradi poškodb mu reševalci niso mogli pomagati. Osumljenec naj bi po dejanju zbežal iz Slovenije nazaj v Bosno in Hercegovino, ki pa svojih državljanov Sloveniji ne izroča.

Policisti so ga prijeli pred tremi dnevi, ko se je skozi Slovenijo želel peljati na delo v drugo državo.

Domačini pretreseni

Prebivalci Dupleka so pred nekaj dnevi ostali brez sovaščana.

»Katastrofa, katastrofa, kaj se dogaja danes, ne vem,« nam je povedala ena od prebivalk Dupleka.

Sosedje žrtve pred naše kamere niso želeli stopiti. Nekateri so nam dejali, da 64-letnika ne poznajo, spet drugi pa so bili ob naših vprašanjih celo precej jezni.

Domačini, s katerimi smo vendarle uspeli govoriti, pa so bili precej redkobesedni.

»Brez komentarja, mislim ne vem, zakaj se je šlo, ampak ni okej,« je dejala Lojzka.

Policija z informacijami skopa 

Policija je za zdaj z informacijami v zvezi s smrtjo 64-letnika precej skopa.

Na dan dogodka, torej pred natanko desetimi dnevi, so iz mariborske policijske uprave sporočili, da preiskujejo smrt moškega z območja Zgornjega dupleka in da prve ugotovitve kažejo na to, da bi lahko umrl nasilne smrti.

Življenje 64-letnika se je končalo v delavnici na njegovem domu, kjer so nastajale železne konstrukcije.

Kakšen je bil motiv za umor in v kakšnem odnosu sta bila žrtev in osumljeni v tem trenutku še ni znano. Po več informacij smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, kjer so nam povedali, da bo kmalu znanih več informacij, v tem trenutku pa na naša vprašanja še ne morejo odgovarjati.

Po neuradnih informacijah naj bi smrt povzročili udarci s topim predmetom, ki so mu hujše poškodovali glavo.

Po poročanju Večera so mariborski policisti minuli petek zjutraj v zvezi z nasilnim zločinom prijeli 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine in ga ovadili zaradi umora.

Njegova žrtev, 64-letni podjetnik iz Zgornjega Dupleka, je med tistimi, ki so pred naše kamere stopili, veljala za izjemno dobro osebo.

»V redu človek, v redu človek, en nas prijatelj je delal pri njemu, leta in sta dobro sodelovala. Ni bil moteč, prijazen, drugo pa ne vem,« nam je dejala Olga, prebivalka občine Duplek.

Z njo se strinja še ena od prebivalk občine Duplek: »Ja, da je bil dober človek, da je rad pomagal, ona ga pozna ne in da ne more verjeti, da se je to zgodilo, kaj se to pri nas dogaja«. 

Uradne podrobnosti zločina, tudi odgovor na vprašanje, ali sta se osumljeni in njegova žrtev poznala, naj bi preiskovalci razkrili predvidoma danes. 

Starejše novice