Razmere v Sloveniji ostajajo resne, podatki za včerajšnji dan niso nič boljši.

Vlada je že včeraj predstavila ukrepe za za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom. Ti so različni od regije do regije. Z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji se:

  • natančneje določa ukrep glede na obarvanost cone,
  • dodatno omeji število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih ter fitnes centrih in zaprtih športnih objektih ter trgovinskih centrih, posameznih trgovinah, bankah, poštah, lekarnah in zavarovalnicah,
  • začasno določa zaprtje ali omejitve poslovanja v rdeči coni.

»Epidemija je prizadela vsakogar. Z jutrišnjim dnem začne veljati nov odlok, predvsem glede na barvo regije,« pravi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

ORANŽNE REGIJE: (Pomurska, Podravska, Goriška, Notranjska, Obalno-kraška, Primorska)

  • Število oseb v kozmetičnih in frizerskih salonih omejeno na eno osebo na 20 kvadratnih metrov

  • V fitnesih ena oseba na 20 kvadratnih metrov,

  • Gostinski obrati med 6. in 22.30 uro obratujejo kot do zdaj (Dovoljena je le sedeča postrežba z razdaljo med osebami najmanj 1,5 metra, razen za osebe iz istega gospodinjstva.

RDEČE REGIJE: (Koroška, Savinjska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska, Osrednjeslovenska, Zasavska, Posavska)

  • Prepovedano obratovanje VSEH gostinskih obratov (izjeme so nastanitveni obrati - hoteli, apartmaji, kampi … , kjer gostinski lokali obratujejo med 6. in 22.30 uro, vendar samo za goste,

  • V gostinskih obratih je dovoljena izključno dostava hrane in pijače ali osebni prevzem, 

  • Prepovedano ponujanje storitev neposredno potrošnikom v fitnes centrih in športnih objektih. 
  • Število strank, ki so lahko hkrati v frizerskih ali kozmetičnih salonih se omejuje na eno stranko v prostoru. 

Ti ukrepi začnejo veljati en dan po objavi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in v Uradnem listu, prvič pa v soboto 17. oktobra 2020. 

Počivalšek poudarja, da so ti ukrepi nujno potrebni za obvladovanje ukrepov. Če bo treba, bo vlada za blažitev posledic novih omejitev pripravila tudi šesti protikoronski paket.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Koncajte (nepreverjen)

Ni v redu, saj virus vendar ne loči ali si v hotelu ali gostilni. Če je tako nevarno bi moralo biti zaprto vse ali pa nič. Če imaš bon ali rezervacijo lahko greš iz katerekoli cone kamorkoli, sicer pa sedi doma., če imaš premoženje greš kamor hočeš, ne ni v redu saj virus ni tako pameten, da razlikuje namene ljudi. Težko je zaupati ob takšnih anomalijah., ki veljajo le za nekatere.

Starejše novice