Na današnji novinarski konferenci v Komunalnem podjetju Ptuj sta direktor Janko Širec in vodja tehničnega sektorja Rado Vek predstavila aktualno dogajanje v zvezi z vodooskrbnim sistemom v Spodnjem Podravju.

Lastnice več kot 1.200 kilometrov dolgega vodooskrbnega sistema so občine, ki pa se doslej še niso uspele dogovoriti o delitvene ključu financiranja projektne dokumentacije za nujno potrebno obnovo sistema. Direktor Komunalnega podjetja Ptuj Janko Širec je občine opozoril, da brez pravočasno pripravljenih projektov za kandidaturo za evropska kohezijska sredstva, torej do leta 2021, projekta same ne bodo mogle izpeljati.

Projekt obnove spodnjepodravskega vodooskrbnega sistema obsega posodobitev okoli 250 kilometrov vodovodnih vodov ter izgradnjo dveh globinskih vodnjakov in nekaj ostalih objektov. Natančne ocene vrednosti investicije sicer še ni, se bo pa številka najverjetneje gibali pri okoli 50 milijonih evrov. Samo za pripravo projektne dokumentacije bo treba odšteti približno milijon evrov. Občine upajo, da bodo projekt lahko izvedle s pomočjo evropskih kohezijskih sredstev v novi finančni perspektivi, a zagotovil za to še nimajo.

Predlagano zvišanje cen storitev obvezne gospodarske javne službe za oskrbo s pitno vodo bi omogočilo investiranje v digitalne števce in priključke pri odjemalcih. Direktor Komunalnega podjetja Ptuj je ob tem poudaril, da do dviga cene ni prišlo že od leta 2014. Zagotovil je še, da podjetje posluje transparentno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice