Mestna občina Ptuj je spet podaljšala rok za oddajo ponudb na razpisu za izvajalca del za prenovo mestne tržnice. Novi rok je 28. marec, medtem ko je bil prvotni rok 12. februar.

Rok je podaljšan zaradi revizije razpisnega postopka na Državni revizijski komisiji, poroča STA. Na ptujski občini sicer ves čas od objave razpisa sredi januarja zatrjujejo, da postopke za ureditev mestne tržnice peljejo v skladu z zakonom, transparentno in gospodarno, saj želijo z odgovorno porabo javnih sredstev doseči prenovo pomembnega dela starega mesta.

A mestni svetniki so nedavno s prepričljivo večino razveljavili razpis in županu Miranu Senčarju naložili pripravo novega. Ta je pozneje sporočil, da sklepa ne namerava upoštevati, saj je po njegovem nezakonit.

Kar nekaj svetnikov je že na januarski seji opozorilo na po njihovem dvomljivo pripravljen razpis, ki naj bi zaradi nekaterih razpisnih pogojev onemogočal sodelovanje domačim podjetjem na njem ter naj bi bil po mnenju nekaterih prirejen za katerega od večjih gradbincev.

Podobno menijo v ptujskem gradbenem podjetju GP Projecting, kjer so vložili zahtevek za revizijo v postopku oddaje javnega naročila. Občina ga je zavrnila, zdaj pa je v obravnavi na državni revizijski komisiji. Zaradi tega je občina rok za oddajo ponudb na razpisu tudi podaljšala, še poroča STA.

Po mnenju omenjenega gradbenega podjetja je v razpisu domnevno spornih več točk. Zahtevane reference naj bi bile oblikovane tako, da razpisnim pogojem ustreza le ozek krog potencialnih ponudnikov, zaradi česar naj bi razpis nedopustno omejeval konkurenco. Vlagatelj predloga za revizijo občini očita tudi večkratno spreminjanje datumov oziroma rokov za sprejemanje vprašanj ponudnikov na portalu javnih naročil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice