Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj, Facebook
Slovenski premier je napovedal pomoč prostovoljnim gasilskim društvom v prihajajočem protikoronskem paketu.

December je čas, ko prostovoljna gasilska društva tradicionalno hodijo od hiše do hiše in zbirajo prostovoljne prispevke, praviloma iz naslova gasilskih koledarjev. To njihovo delovanje bo v času epidemije precej okrnjeno, zato bodo imela precejšen izpad iz tega naslova.

Zdaj se je oglasil premier Janez Janša, ki je v novem protikoronskem paketu, PKP7, napovedal nadomestilo gasilskim društvom v višini lanskih v tem času zbranih prispevkov.

V Sloveniji imamo sicer močno tradicijo prostovoljnega gasilstva, kar priča podatek, da trenutno deluje čez 1000 prostovoljnih gasilskih društev, mnogo od teh seveda tudi na Štajerskem.

Kultura in gasilci

Naklonjenost gasilskim društvom je sicer včeraj nakazal tudi notranji minister Aleš Hojs. Minister je namreč cinično komentiral zapis, da se bodo kulturniki iz protesta, zaradi ukinitve statusa raperju Zlatku, odpovedali državni pomoči.

Hojs je tako predlagal, da bi v tem primeru ves privarčevani znesek iz naslova kulture dodelili gasilskim društvom širom po Sloveniji. 

Ptujski gasilci bodo koledarje kljub vsemu prodajali

V Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj pa se prodaji koledarjev tudi letos ne bodo odpovedali.

»December je čas praznovanj in obdarovanj. Je pa tudi čas, ko na vrata vašega doma potrkajo naši gasilci in vam v znak zahvale podarijo koledar. Seveda ob upoštevanju vseh ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje in vladnih odlokov,« so napovedali v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj.

Vsem občanom se že vnaprej zahvaljujejo za njihove morebitne prispevke. Zbrana sredstva bodo namenili za nakup zaščitne in druge gasilske opreme.

Koledar za leto 2021 (foto: Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj, Facebook)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice