FOTO: Damjan Trafela
Ptujski mestni svetniki so se včeraj sestali na svoji prvi izredni seji v novem mandatu, na kateri so opravili le nekaj kadrovskih imenovanj.

Imenovali so predstavnike v posameznih odborih in komisijah mestnega sveta, zaradi izvolitve Nuške Gajšek za županjo pa so Sonjo Purgaj potrdili za nadomestno svetnico iz vrst SD, poroča STA. 

Županjina stranka bo prevzela odbor za socialno varstvo, zdravstvo in kulturo

Županjina stranka, ki ima tako kot listi Štefana Čelana in Andreja Čuša po šest mestnih svetnikov v tem mandatu, bo prevzela odbor za socialno varstvo, zdravstvo in kulturo ter komisijo za odlikovanja in priznanja, ki ju bosta vodila Andrej Lazar in Boštjan Šeruga.

Odbor za družbene dejavnosti 

Čelanova lista je predsedniški mesti dobila v odboru za družbene dejavnosti, ki ga bo vodila Tatjana Vaupotič Zemljič, in v odboru za gospodarstvo, ki ga prevzema Marjan Bezjak. Čuševi listi oziroma njihovemu svetniku Aleksandru Vodi je pripadlo vodenje odbora za okolje in prostor ter gospodarsko infrastrukturo, poroča STA. SDS ima svetnika manj od treh največjih skupin, kljub temu pa so prišli do predsedniških položajev v dveh organih. Odbor za finance bo vodila Helena Neudauer, komisijo za statut in poslovnik pa Nuša Ferenčič.

Nekaj prostora je ostalo tudi za manjše liste. Tako bo odbor za splošne zadeve in lokalno samoupravo vodil Milan Klemenc, svetnik Liste za Ptuj nekdanjega župana Mirana Senčarja, komisijo za vloge in pritožbe svetnik NSi Janez Rožmarin, statutarno pravno komisijo pa Alen Iljevec iz Liste Ptuj je naš.

Imenovali so tudi sedemčlanski nadzorni odbor

Mestni svet je včeraj imenoval tudi sedemčlanski nadzorni odbor, sestavljen iz občanov, ki so jih predlagale svetniške skupine, predsednika pa bodo potrjeni člani iz svojih vrst izbirali na svoji prvi seji.

Na izredni seji je mestni svet tudi izdal soglasje za imenovanje Čelana za v. d. direktorja Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra, ki tako za največ eno leto ostaja na čelu omenjenega javnega zavoda, poroča STA. 

Čelan, sicer prav tako mestni svetnik in protikandidat Gajškove v drugem krogu županskih volitev, je bil na čelu Bistre že doslej, a je svet zavoda pred novim letom obvestil, da mu mandat na podlagi zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela za leto 2017 preneha. Svet zavoda ga je zato moral razrešiti, do imenovanja novega direktorja pa mu je podelil začasni mandat za vodenje zavoda.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice