Odhajajoči ptujski župan Miran Senčar se je zjutraj že sestal s svojo naslednico Nuško Gajšek.

Kot je ta po sestanku povedala za STA, ji je v neformalnem pogovoru predstavil aktualne razmere in stanje na občini. Na popoldanskem sestanku svetniških skupin, ki so dobile mesto v novem mestnem svetu, se bodo dogovorili o terminu ustanovne seje.

Ustanovna seja novega mestnega sveta je sicer predvidena za sredo, 12. decembra, dan pozneje pa bo Gajškova tudi uradno prevzela županske obveznosti in začela svoj mandat, poroča STA. 

Gajškova opravlja še zadnje obveznosti v poslanski skupini

Za mnoge nekoliko presenetljiva županja iz vrst SD bo v ponedeljek opravila še svoje zadnje obveznosti v poslanski skupini stranke, kjer je delala zadnje desetletje. Na nedeljskih volitvah je prejela dve tretjini glasov in tako prepričljivo premagala nekdanjega župana Štefana Čelana, medtem ko se Senčar ni odločil za novo kandidaturo.

Gajškova je tako postala edina županja v mestnih občinah, takoj po prevzemu mandata pa jo čaka poskus poenotenja z ostalimi svetniškimi skupinami glede ključnih projektov. Kot je dejala na dan izvolitve, si v programski koaliciji želi vseh 29 svetnikov.

SD in Lista Štefana Čelana v mestnem svetu vsak po šest sedežev

Tako njena SD kot Lista Štefana Čelana bosta v novem mestnem svetu imela po šest sedežev, vanj se je uvrstil tudi Čelan, enako število svetnikov bo imela še Lista Andreja Čuša, ki je za las ostal brez drugega kroga. Pomembno vlogo bo igrala tudi SDS s petimi svetniki.

Samo dve svetniški mesti v 29-članskem mestnem svetu sta tokrat pripadli Listi za Ptuj dosedanjega župana Senčarja, ki je bila v preteklem mandatu z osmimi svetniki najmočnejša, po eno mesto pa so dobile lista Ptuj je naš, NSi, DeSUS in Levica, poroča STA. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice