Družba SHS Aviation, ki ima v lasti Aerodrom Maribor, ima od petka blokirane bančne račune. V družbi kljub javnim evidencam priznavajo blokado le enega računa.

Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, so bili trije računi družbe SHS Aviation d.o.o od petka, 10. maja, blokirani. Po posodobljenih evidencah z Ajpesa sta še vedno blokirana oba bančna računa, odprta 6. 6. 2017, pri banki Intesa Sanpaolo, medtem ko je račun pri Delavski hranilnici, odprt 27. 10. 2016, ponovno odprt.

Po podatkih z Ajpesa kažejo, da sta blokirana še dva računa.
En račun je bil v letu 2018 zaprt, ostali trije so bili v petek blokirani.
Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, so bili računi v zadnjem letu blokirani enkrat - od minulega petka naprej.

SHS Aviation je lastnik družbe Aerodrom Maribor, ki je najemnik Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Računi družb v lasti SHS Aviation Aerodrom Maribor in SHS Villa Mari niso blokirani, prav tako ne račun družbe Villa 1, ki je lastnik SHS Aviation.

Lastniki trdijo, da je blokiran le en račun

Za pojasnila smo se z vprašanji obrnili tudi na družbo SHS Aviation, od koder pa smo za zdaj prejeli le delna pojasnila, da naj bi šele danes dopoldne ugotovili blokado na enem izmed treh računov.

Da bi družba, ki je imela še v letu 2017 več kot 11 milijonov sredstev, šele po treh delovnih dneh ugotovila blokado na računu, je težko verjetno. Prav tako v družbi za zdaj očitno zanikajo javne evidence, v katerih so bile zabeležene blokade vseh treh računov.

Blokada le zaradi nekaj 100 evrov?

Iz SHS Aviation so za Mariborinfo sporočili, da je le en izmed treh računov blokiran in sicer zaradi terjatve njihovega dobavitelja v vrednosti nekaj 100 evrov. Šlo naj bi za nezadovoljstvo z opravljeno storitvijo.

V kolikor je sporen znesek le nekaj sto evrov, to pomeni, da na blokiranih računih ni zadostnih sredstev za poravnavo te izvršbe.

Najemnine poravnane

Čeprav naj bi imeli v mesecu marcu sicer težave pri poravnavi mesečne najemnine za mariborsko letališče, so za Mariborinfo na ministrstvu za infrastrukturo sporočili, da so s strani Aerodroma Maribor poravnane vse tekoče najemnine za najem letališča.

Najemnina za mesec april je bila plačana 15. aprila, trenutno pa je še neporavnan račun za mesec maj, a zapade šele jutri.

Kot so nam pojasnili v SHS Aviation, naj bi prav danes družbi Aerodrom Maribor zagotovili sredstva za poravnavo majske najemnine.

Kaj pomeni blokiran račun?

Banka lahko račun blokira v kolikor je na računu imetnika evidentirano pomanjkanje sredstev za poplačilo njegove obveznosti. Z blokiranim računom ni mogoče poslovati oziroma odtegovati sredstev vse do višine sredstev obveznosti iz sklepa o izvršbi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice