Izjavo glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni covid-19 je podal vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

Po enodnevnem premoru se je znova odvila dopoldanska novinarska konferenca, na kateri je tokrat sodeloval le uradni govorec Vlade Republike Slovenije Jelko Kacin, saj se je istočasno pričela tudi vladna seja.

Slovenija hitrejša pri ukrepih kot druge države

Kacin je uvodoma dejal, da je število okuženih z novim koronavirusom po svetu preseglo milijon se v zadnjem tednu podvojilo. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da v Sloveniji hitrost širjenja narašča počasneje kot globalno in se vsem zahvalil za odgovorno ravnanje.

»Ne moremo si privoščiti, da bi šli poti Italije, Španije in Združenih držav Amerike. Zaenkrat nam to uspeva. Nekatere ukrepe, ki smo jih uvedli zgodaj, kot je tudi nošenje mask v zaprtih javnih prostorih, sedaj uvajajo tudi druge države,« je dejal vladni govorec.

Policisti iz meje na ulice in ceste

Kot je povedal Kacin, se Vlada Republike Slovenije še ni odrekla nameri, da se na južno mejo napoti Slovensko vojsko, saj je razbremenitev policije nujna. Bo pa del policistov danes odpoklicanih z meje v luči poostrenega nadzora izvajanja ukrepov omejitve gibanja.

Napovedal je, da se danes iz Velike Britanije vrača v Slovenijo 148 slovenskih državljanov, o karanteni pa bo odločalo ministrstvo za zdravje. 

Po njegovih besedah, se pripravljajo tudi novi ukrepi za zajezitev epidemije v domovih za starejše.

Ob koncu je še pozval: »Obeta se nam nov lep konec tedna. Upam, da ga boste preživeli čim bližje svojim domovom, v vrtovih in na balkonih.«

Vlada Republike Slovenije danes na seji obravnava drugi tako imenovani 'protikorona paket 2', predlagane amandmaje in predlogi pri včeraj sprejetem zakonu bodo skušali zajeti v novem paketu ukrepov, ki bodo namenjeni predvsem zagotavljanju likvidnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice