Od športnikov do tekmovalcev resničnostnih šovov. Na državnozborskih volitvah bo letos sodelovalo kar nekaj znanih imen. Izbrskali smo nekaj zanimivih imen, ki nas bodo poskušala prepričati na Ptuju.

Stranke tudi na tokratnih državnozborskih volitvah, ki bodo 24. aprila, poskušajo volivce pritegniti z znanimi imen.

Na listah najdemo športnike, humanitarce, glasbenike, novinarje in tudi tiste, ki so se Sloveniji predstavili v resničnostnih šovih.

V politični boj Dejan Zavec, Boštjan Konečnik in avtor posnetka 'Kam gre beli zajček?'

Med znanimi na listah kandidatov najdemo številne športnike. Tako se v boj za poslanski stolček podaja nekdanji boksar Dejan Zavec, nekdanja judoistka Urška Žolnir Jugovar in nekdanji rokometaš Roman Pungartnik.

Med kandidati je tudi nekdanja nogometna reprezentantka Valerija Trost in nekdanji nogometaš Gregor Židan.

Nekaj kandidatov prihaja tudi iz glasbenih vod. Med njimi je pevec Oto Pestner, harmonikar Boštjan Konečnik in reper Zlatko.

Na volitve se podaja tudi nekaj udeležencev resničnostnih šovov. Med njimi najdemo Marka Posavca, udeleženca resničnostnega šova Ljubezen po domače.

Kandidira tudi nekdanja manekenka in udeleženka resničnostnega šova Kmetija Špela Hojnik, pa udeleženka resničnostnega šova Ljubezen na seniku Erika Mubi Smolak. 

Med kandidati je še kuharica in nekdanja sodnica v resničnostnem šovu MasterChef Slovenija Alma Rekić. Ne manjka pa niti vloger Matjaž Kosi, ki ga poznamo kot avtorja viralnega posnetka 'Kam gre beli zajček'.

Kdo izmed znanih Ptujčanov se poteguje za mesto med poslanci? 

V boj za poslanski mandat se podaja Špela Hojnik. Nekdanja tekmovalka šova Kmetija: Nov začetek in uspešna udeleženka številnih lepotnih tekmovanj kandidira na listi Nove Slovenije (volilni okraj Ptuj 1). 

Za poslanko na listi LMŠ kandidira tudi Terezija Vidovič, dobitnica državnega priznanja na področju prostovoljstva (volilni okraj Ptuj 1). Posveča se delu s starejšimi, še posebej z dementnimi, ki jih obiskuje v okviru projekta Starejši za starejše. Med drugim je na Ptuju organizirala akcijo za preprečitev poseka dreves v središču mesta.

Med kandidati na listi Gibanja Svoboda najdemo še več znanih imen. Med njimi je Milica Ljudmila Grabar, lastnica kreativne trgovine Skrinjica unikatov v Prešernovi ulici (volilni okraj Ptuj 1).

Na volitve se podaja tudi Dejan Zavec, nekdanji boksar in trener. Tudi on kandidira na listi Gibanja Svoboda (volilni okraj Ptuj 2). 

Za poslanski stolček tudi Bernarda Jurič in Ivan Brodnjak

V boj za poslanski mandat se podaja tudi Tamara Peklar Korošec, vzgojiteljica in ustanoviteljica zasebnega vrtca Vilinski gaj na Ptuju, ki deluje po načelih waldorske pedagogike. Je kandidatka nestrankarske ljudske liste gibanja Zdrava družba (volilni okraj Ptuj 2).

Za Povežimo Slovenijo kandidira tudi Ivan Brodnjak (volilni okraj Ptuj 3). Je strokovnjak za poljedelstvo in vodja izpostave Ptuj na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. Brodnjak pa je v register sort uspel vpisati tudi novo vrsto ajde, poimenovano Hajdoše. 

V boj za poslanski mandat se podaja tudi Bernarda Jurič, vzdržljivostna športnica, ki se je podala na številne športne podvige po svetu. Med drugim je leta 2018 v okviru kolesarske avanture Indian Pacific Wheel Race v 28 dneh prevozila 5500 kilometrov po Avstraliji. Tudi ona kandidira na listi Gibanja Svoboda (volilni okraj Ptuj 3).

Na listi Levice kandidira Lina Habjanič, diplomirana dietetičarka, zaposlena v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor (volilni okraj Ptuj 3). Je med ustanovnimi člani Zadruge Konopko, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo konoplje.

Starejše novice