Iz Perutnine Ptuj so sporočili, da so po lanskih izjemnih poslovnih rezultatih tudi v prvem polletju tega leta poslovali pozitivno.

Skupina Perutnina Ptuj je v prvi polovici leta 2020 kljub izzivom, ki jih je prinesla pandemija koronavirusa, povečala tako proizvodnjo kot prodajo.

»Izredne razmere so vplivale tudi na vedenje potrošnikov, ki so v tem času posegali po izdelkih, ki jim najbolj zaupajo. To so izdelki domačih proizvajalcev in prepoznanih blagovnih znamk, med katere nedvomno spadamo tudi mi, Perutnina Ptuj,« je dejal generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić.

Šišić je razkril, da so upad prodaje zaznali v izvozu na trge Zahodne Evrope, kjer prodajo več blaga v segmentu gostinstva: »Žal, je pandemija ta segment za nekaj mesecev popolnoma ohromila.«

Na Hrvaškem so proizvodne kapacitete podvojili

V Skupini Perutnina Ptuj so v prvi polovici leta 2020 nadaljevali tudi z načrtovanimi izvedbami vlaganj.

V Sloveniji so posodobili tehnologijo v klavnici, pripravljajo pa še izvedbo rekonstrukcije tovarne proteinskih koncentratov in obnovo čistilne naprave.

Zaključili so investicijo in podvojili proizvodne kapacitete na Hrvaškem. V Bosni in Hercegovini so povečali proizvodne kapacitete in investirali v prečiščevanje odpadnih voda. V Srbiji se pospešeno pripravljajo na začetek gradnje novih piščančjih farm in na investicije v ekologijo.

Dobri poslovni rezultati že lani

Lani je Skupina Perutnina Ptuj ustvarila 285 milijonov evrov prihodkov od prodaje oziroma pet odstotkov več kot v letu poprej.

Dobička pred davki, amortizacijo in obrestmi je dosegla 41,7 milijona evrov, kar je 43 odstotkov več kot v letu 2018.

Neto finančno zadolženost so v Perutnini Ptuj lani znižali na 33 milijonov evrov, naložbe pa povečali za 18 odstotkov v primerjavi z letom prej in so v letu 2019 znašale 9,1 milijona evrov.

Perutninini izdelki naprodaj tudi v Združenih državah Amerike

Konec lanskega leta je bilo v Skupini Perutnina Ptuj zaposlenih 3693 ljudi, od tega 1871 v Sloveniji.

Lani so v Skupini Perutnina Ptuj dosegli rekordno prodajo. Na ravni skupine so prodane količine perutninskega mesa povečali za devet odstotkov, prodajo perutninskih izdelkov pa za tri odstotke.

V skladu z zastavljeno strategijo krepitve internacionalizacije poslovanja so na začetku leta 2019 vstopili tudi na ameriški trg, kjer poteka proizvodnja in prodaja v že 23 zveznih državah Združenih držav Amerike.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Sreda (nepreverjen)

Upam da se pozna kaj na plačah zaposlenih.

Starejše novice