Številni delavci so ali bodo zaradi epidemije koronavirusa in gospodarske krize izgubili delo. A ne v enem največjih podjetij na Ptujskem.

V Perutnini Ptuj je celoten čas epidemije koronavirusa proizvodnja tekla nemoteno in v enakem obsegu kot sicer.

V podjetju so zagotovili, da zaradi epidemije koronavirusa dela ni izgubil niti en delavec: »V času epidemije je bilo manjše število delavcev na čakanju, nekaj jih je bilo odsotnih, ker so spadali v rizične skupine ali pa so bili doma zaradi varstva otrok. Nikakor pa nismo zaradi epidemije odpuščali delavcev. Ravno nasprotno, v tem času smo jih še zaposlovali

Vsi delovni procesi so potekali nemoteno

V ptujskem perutninskem gigantu so povedali, da je njihovo podjetje del sektorja prehrane: »Ta spada med kritično infrastrukturo države, kot so tudi zdravstvo, energetika in ostali, kar pomeni, da smo delali tudi v času epidemije.«

Organizirali so se tako, da so vsi delovni procesi potekali nemoteno, hkrati pa so uvedli in izvajali preventivne ukrepe za preprečevanje okužbe in zaščito zdravja zaposlenih.

Čiščenje in razkuževanje sta tudi v normalnih razmerah vsakodnevna postopka

V živilski industriji, še posebej mesni, zaščitne ukrepe izvajajo tudi v normalnih okoliščinah in tako varujejo izdelke pred higienskimi tveganji.

»Redna čiščenja in razkuževanja prostorov, razkuževanje rok, delo z zaščitnimi rokavicami in maskami so standardni vsakodnevni postopki. Še naprej pa bomo v vseh naših delovnih prostorih spoštovali priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužb,« so napovedali v Perutnini Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice