Foto: Občina Starše
Drugega kroga nadomestnih volitev se je udeležilo 55,77 odstotka ali 1918 volilnih upravičencev. Največ glasov je dobil Stanislav Greifoner, ki bo občino Starše vodil do naslednjih rednih lokalnih volitev leta 2022.

V občini Starše je danes potekal drugi krog nadomestnih volitev za župana te občine. 3439 volilnih upravičencev je lahko na osmih voliščih odločalo med kandidatoma drugega kroga Natašo Petek in Stanislavom Greifonerjem

Volitev se je udeležilo 1918 ali 55,77 odstotka volilnih upravičencev. Volici so odločili, da bo do rednih lokalnih volitev občino Starše vodil Stanislav Greifoner, saj je prejel 52,40 odstotka ali 1005 glasov

Spomnimo. Občani in občanke občine Starše so v prvem krogu nadomestnih volitev, ki je potekal v nedeljo, 27. septembra, med sedmimi kandidati in kandidatko največ glasov namenili Stanislavu Greifonerju, ki je kandidiral s podporo Majde Mohorič in skupine volivcev. V prvem krogu je dobil 29,79 odstotka ali 633 glasov. Na drugo mesto se je uvrstila Nataša Petek, ki je kandidirala s podporo Damijana Kaučeviča in skupine volivcev, z 23,91 odstotka ali 508 glasov.

Nadometne volitve tudi v Velenju

Po prvih infomacijah je na nadomestnih županskih volitvah v Velenju zmagal dosedanji podžupan Peter Dermol iz vrst SD, ki je prejel 67,21 odstotka glasov. Na drugo mesto z 21,78 odstotka glasov se je uvrstil Darko Koželj iz Gospodarsko aktivne stranke, ki je kandidiral s podporo SDS, NSi, SMC in SLS.

Sledi še Benjamin Strozak, član Dobre države, ki je kandidiral ob podpori liste Neodvisno Velenje. Prejel je 11,01 odstotka glasov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Lokomotiva (nepreverjen)

Čestitam obema

Starejše novice