Po včerajšnjem obisku predsednikov slovenske in hrvaške republike v MuziKafeju na Vrazovem trgu se številni sprašujejo, ali na Ptuju za srečanje ni bilo mogoče izbrati ustreznejše lokacije. Odgovarja jim kar sama županja.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je pojasnila, zakaj se predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Republike Hrvaške Zoran Milanović nista sestala v ptujski Mestni hiši, temveč v MuziKafeju.

»Odgovor je preprost: ker Mestna občina Ptuj ni bila gostiteljica srečanja, ampak je naše mesto služilo kot čudovita kulisa bilateralnemu srečanju med predsednikoma sosednjih držav,« je v objavi na Facebooku razložila ptujska županja.

Dodala je, da je bilo srečanje dogovorjeno zelo na ad hoc, organizacija pa je bila v celoti v rokah državnega protokola.

Za sprehod po Ptuju časa ni bilo

Ptujska županja je razkrila, da je bila Mestna občina Ptuj o obisku slovenskega in hrvaškega predsednika seveda obveščena. A ji je bilo takoj tudi pojasnjeno, da terminski plan obiska Mestne hiše ne omogoča.

»Dogovorjeno je bilo bežno srečanje oziroma pozdrav, v kolikor bo čas to dopuščal. Ker sta se predsednika na lokaciji, izbrani s strani državnega protokola (s katero ni nič narobe, kvečjemu obratno), očitno dobro počutila, sta se tako zaklepetala, da časa za sprehod po mestu ni bilo,« je razkrila Nuška Gajšek.

Poudarila je, da sama zaradi tega ni nič užaljena in tega ne čuti kot ignoranco: »Veseli pa me, da je naše mesto dobilo lepo reklamo in da Ptuj trdno drži naziv 'pravi mali biser'

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

medved jaka (nepreverjen)

Mestna hiša
to je javna hiša
in tja takšna gosta nikakor ne sodita,
me pa veseli da občine tako visoka gesta nista niti povohala,
kaj šele prestopila njenega praga,
Veste , če bolnica noče prevzeti bolnikov, je nekaj s tem mestom in posledično tudi občino
HUDO NAROBE
in zato hvala gospoda predsednika
da nista prestopila praga javne hiše, ki je v javni lasti mesta Ptuj

Starejše novice