Splošna bolnišnica Murska Sobota.
Stanje je resno tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota, kjer so že zaprosili za kadrovske okrepitve.

Za obvladovanje trenutnih epidemioloških razmer v Splošni bolnišnici Murska Sobota so vloženi vsi napori vodstva in vseh zaposlenih v bolnišnici. Za pomoč glede kadrovske okrepitve so že zaprosili vse pomurske zdravstvene domove. 

Primanjkuje postelj na covid oddelku

Od 4. 11. do 8. 11. je bilo odvzetih 1337 hitrih testov, od tega 385 brisov pri zaposlenih, 239 samoplačniških brisov in 713 brisov pri hospitaliziranih pacientih. Pozitivnih je bilo 26 testov, so sporočili iz bolnišnice.

Danes je v soboški bolnišnici 48 hospitaliziranih na covid oddelku in 14 hospitaliziranih v covid intenzivni enoti. 

Izvajajo le nujne posege

Vstop v bolnišnico je mogoč samo na vstopnih točkah ob izpolnjenem PCT pogoju, ki se preverja z uporabo programa za skeniranje kode ob predložitvi osebnega dokumenta. Od ponedeljka so ponovno vsi hitri antigenski testi brezplačni za vse. 

Obvezna je uporaba kirurških ali FFP2 mask za vse uporabnike zdravstvenih storitev in vse zaposlene. 

Operativni posegi se izvajajo le za stopnje nujnosti nujno in zelo hitro.

Obiski ostajajo prepovedani

Interna izobraževanja, kjer prihaja do prehajanja kadra so do nadaljnjega ustavljena, je sporočilo vodstvo bolnišnice. Šola za starše se bo izvajala on line, druga nujna izobraževanja se izvajajo individualno po predhodnem dogovoru ob upoštevanju vseh ukrepov. 

Dijaki in študenti nemoteno izvajajo vaje in klinična usposabljanja, prav tako pa se dodatno vključujejo v proces zdravstvene nege glede na svoje kompetence. 

Obiski v bolnišnici na vseh oddelkih ostajajo še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. 

Zaprosili za kadrovske okrepitve

Za obvladovanje trenutnih epidemioloških razmer so vsakodnevno vloženi vsi napori vodstva in vseh zaposlenih v bolnišnici. 

Za pomoč glede kadrovske okrepitve so zaprosili vse pomurske zdravstvene domove, iz Psihiatrične bolnišnice Ormož so se že odzvali pozitivno, še sporočajo iz soboške bolnišnice.

Prebivalce Pomurja pa znova pozivajo, da upoštevajo vse priporočene preventivne ukrepe ter da se cepijo proti covidu-19, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas.

Starejše novice