Dogajanje v Občini Radenci ostaja pestro. Potem ko je župan Leljak napovedal svoj odstop, si je očitno zdaj premislil.

Za 25. oktober je v Radencih napovedan svetovalni referendum, na katerem bodo občani Občine Radenci med drugim odločali tudi o preimenovanju Titove ulice v Radencih, ki zadnje tedne dviguje veliko prahu.

"Ne bom odstopil s funkcije župana"

Župan Občine Radenci Roman Leljak je na svojem Facebooku podal izjavo glede zadnjega dogajanja, povezanega z vsebino in izvedbo svetovalnega referenduma. Zapisal je naslednje:

"Predreferendumske aktivnosti nekaterih posameznikov oz. skupin posameznikov postajajo vedno bolj oddaljene od vsebine in cilja svetovalnega referenduma ter postajajo zgolj aktivnosti usmerjene proti meni, Romanu Leljaku, županu Občine Radenci. Te aktivnosti preraščajo norme in merila demokratične družbe. Menim, da je interes in pravica javnosti, da se svobodno izreče o pripravljenih referendumskih vprašanjih, v nedeljo, 25.10.2020, zato izjavljam, da ne bom odstopil s funkcije župana Občine Radenci, ne glede na rezultate svetovalnega referenduma oziroma ne glede na rezultat vezan na vprašanje o preimenovanju Titove ceste."

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice