Predsednik SD Dejan Židan se je odzval na obtožbe o zlorabi položaja ministra za kulturo Dejana Prešička.

Predsednik SD Dejan Židan je v izjavi za medije najprej izrazil sožalje ob smrti uslužbenca ministrstva za kulturo, nato pa pojasnil, da mu je minister Dejan Prešiček predstavil poročilo in odziv na obtožbe, ki so ga doletele v zadnjih dneh, ki ga mora posredovati premierju Marjanu Šarcu.

Kot je dejal, bodo naredili vse, da se razišče dogajanje na ministrstvu za kulturo, s čimer se sicer že ukvarja tudi policija, »da se ugotovijo dejanske razmere« in da bodo zadeve primerno sankcionirane. 

Židan je priznal, da je Prešiček naredil napako, in sicer ker je »omogočil, da so bili devetkrat inštrumenti z ministrstva pripeljani na njegov konservatorij«.

Zaradi te napake »jih mora dobiti po prstih«, je poudaril. In če je to napaka, zaradi katere bo moral odstopiti s položaja, bodo takšno premierjevo odločitev v SD spoštovali, je dejal.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

STRPNEŽ (nepreverjen)

No ja za Židana to ni vredno odstopa kaj pa mobing ki ga izvaja nad zaposlenimi sramota sploh za stranko ki da toliko na poštenost polna usta jih je ko gre za druge stranke sami pa delajo še veje napake , ko gledaš tegacPrašička je tako aroganten da sploh ni dvoma da nebi to naredil ,upam da bo Šarec imel jajca in ga odstranil če ga Židan zagovarja sramota.

Starejše novice