Upravno sodišče je ugodilo tožbenemu zahtevku župana Mestne občine Ptuj in odpravilo sklepe Mestnega sveta Mestne občine Ptuj v zvezi z ureditvijo mestne tržnice.

Konec meseca marca je bila na Upravno sodišče RS v zadevi »Ureditev mestne tržnice« s strani župana Mestne občine Ptuj Mirana Senčarja vložena tožba zaradi odprave sklepov Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, sprejetih 5. februarja 2018, in sklepov, sprejetih 19. februarja 2018. Na upravno sodišče je bil naknadno vložen še predlog za odlog izvršitve izpodbijanega akta.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je menil, da je mestni svet s sprejemom dotičnih sklepov presegel svoje pristojnosti in želel vplivati na postopek in izvedbo javnega naročila za projekt Ureditev mestne tržnice in storitev nadzornika.

»Danes je Mestna občina Ptuj prejela sodbo upravnega sodišča, v kateri je sodišče v celoti ugodilo tožbenemu zahtevku župana. Sklepi mestnega sveta se tako odpravijo. Zahtevo za izdajo začasne odredbe je upravno sodišče zavrglo, saj zanjo ni več pravnega interesa, glede na pravnomočno ugoditev tožbi,« so sporočili s ptujske občine.

Senčar: »Potrditev, da postopke za preporod mesta vodimo pravilno«

S predmetno sodbo je sodišče v celoti potrdilo, da so postopki v zvezi z javnim naročanjem za izvedbo preureditve mestne tržnice v pristojnosti župana.

»To je še ena v nizu potrditev, da vse postopke za preporod mesta vodimo pravilno. Razvoj Ptuja načrtujemo in izvajamo premišljeno. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bodo zastavljeni projekti v tesnem sodelovanju z mestnim svetom potekali transparentno in zakonito. To si zaslužimo Ptujčani in tudi vsi, ki naše mesto obiskujejo,« je povedal ptujski župan Miran Senčar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice