Pri HBO Max je v zelo zgodnjem nastajanju serija o mladem čarovniku Harryju Potterju, je prvi ekskluzivno poročal ameriški Veriety.

Govorice, da nastaja serija, ki bo postavljena v čarovniški svet Harryja Potterja, že vztraja kar nekaj časa. Sedaj se vse zdi tako, da se ti načrti le premikajo naprej.

Čeprav projekt trenutno ni povezan z nobenim scenaristom ali igralcem, pa viri pravijo, da že potekajo pogovori z več ustvarjalci, ki bi se podpisali pod serijo o Harryju Potterju. 

Tako zaenkrat še ni nobenega namiga o sami zgodbi televizijske serije, ali kdaj bi serija sploh lahko izšla. Ameriški Variety se je za odgovore obrnil tudi na studio Warner Bros in ponudnika pretočnih vsebin HBO Max, kjer pa novice še ne želijo potrditi, četudi je Variety iz več virov izvedel, da je projekt v zelo zgodnji fazi.

Najbolj brana serija knjig v zgodovini

Harry Potter je serija sedmih romanov, ki jih je napisala britanska avtorica J. K. Rowling. Romani opisujejo življenje mladega čarovnika Harryja Potterja in njegovih prijateljev Hermione Granger in Rona Weasleyja, s katerima mladi čarovnik obiskuje čarovniško šolo po imenu Bradavičarka.

Glavna zgodba se nanaša na Harryjev boj proti Mrlakensteinu, temnemu čarovniku, ki želi postati nesmrten, ki želi strmoglaviti vodstveno telo čarovniškega sveta, znano kot Ministrstvo za magijo, in si podrediti vse čarovnike in ves nečarovniški svet.

Od izdaje prvega romana Harry Potter in kamen modrosti 26. junija 1997 so knjige po vsem svetu požele izjemno priljubljenost, pozitivne kritike in komercialni uspeh.

Privabile so široko odraslo občinstvo, pa tudi mlajše bralce, in pogosto veljajo za temelj sodobne literature za mlade odrasle. 

Do februarja leta 2018 je bilo skupno prodanih več kot 500 milijonov izvodov knjig po vsem svetu, s čimer so postale najbolje prodajane serije knjig v zgodovini.

Po knjigah so posneli osem zelo uspešnih filmov, ki so skupaj zaslužili skoraj 8 milijard dolarjev. V filmski zbirki o Harryju Potterju sta do danes nastala tudi dva filma pod naslovom Magične živali, tretji od petih načrtovanih filmov pa naj bi izšel leta 2022.

Starejše novice