Vir: EBU / Corinne Cumming
Finale letošnjega izbora za najboljšo pesem Evrope, ki je bilo v soboto zvečer, je poskrbel za mnoga negodovanja, sploh kar se tiče delitve točk.

Za nekakšno presenečenje je poskrbela »neradodarnost« slovenske žirije do hrvaških predstavnikov, skupine Let 3, ki jim naši žiranti niso namenili niti ene točke.

Na to so ponovno spomnili tudi na enem od hrvaških spletnih portalov, kjer so tudi objavili imena »zlobne« slovenske strokovne žirije, ki je njihovim predstavnikom namenila hladen tuš. 

Kdo vse je torej sestavljal letošnjo strokovno žirijo?

Na žirantskem stolu so sedeli glasbeni producent Hugo Smeh, ki si je nadel umetniško ime Hyu, glasbeni urednik Vala 202 Jernej Sobočan Ivanovič, tekstopisec, producent in kitarist Matjaž Vlašič, pevka in kantavtorica Edita Čepin, javnosti znana kot Ditka, ter pevka in skladateljica Lara Baruca, ki se je z glasbo resneje pričela ukvarjati že v rosnih letih. 

Če se tako na kratko ozremo na sobotni finalni »evrovizijski« večer, je slovenska publika reški zasedbi, ki je s skladbo Mama ŠČ! javnost razdelila (vsaj) na dva pola, podelila največje število točk, 12, medtem ko jih je naša strokovna žirija povsem spregledala.

Na portalu 24sata so spomnili, da so hrvaški žiranti našim predstavnikom Joker Out kljub vsemu namenili pet točk, njihova javnost pa jih je »ovrednotila« kot najboljše.

Kot kaže, Hrvati (večinoma) vsega skupaj ne jemljejo tako resno in drastično, ob objavi so nekateri pokomentirali, da komur pesem ni všeč, je kar prav, da se ne podeli točk, da Letovci tako ali tako niso bili preveč dobri, seveda se pa nekateri niso mogli izogniti besedam v stilu »Slovenci so pač ljubosumni«.

Kakor koli, tudi letošnji izbor za pesem Evrovizije je minil v znamenju (verjetno) vsakoletnih pritožb, razočaranja, prigovarjanj in neodobravanja, pa naj gre za zmagovalno skladbo, delitve točk ali komentatorje. Kot zgleda, je tudi to postala stalnica v okviru »največjega evrovizijskega odra«. 

Starejše novice