TV serijo, ob kateri nas je nemalokrat spreletel srh, je navdihnilo ravno leto 2020.

Nekdaj britanska, zdaj pa ameriška serija Črno ogledalo (Black Mirror), se vrača na televizijske zaslone, je sporočil ustvarjalec serije Charlie Brooker.

Tema? Letošnje leto. Tudi ustvarjalci Črnega ogledala si niso mogli predstavljati takšnega leta, a vseeno so imeli nekaj za dodati.

Kritiško čislana mini serija, lani so namesto običajnih treh oziroma štirih sezon predvajali celovečerec Bandersnitch, v kateri vsaka epizoda tvori svojo zgodbo, se vrti okrog srhljivih scenarijev skorajšnje prihodnosti.

Eksponentna rast tehnologije, s katero se vsak dan obdajamo, nam prinaša zlovešče scenarije, v katerih se znajdejo osrednji protagonisti. Zgodbe so redko duhovite, po večini vzbujajo pri gledalcu tesnobne občutke. In kaj prinaša novo poglavje?

Smrt za 2020

Razen naslova Smrt za 2020 (Death to 2020) in namigov, da bo šlo za 'mockumentary' oziroma lažni dokumentarec s Hughom Grantom v glavni vlog, kaj več ni znanega. 

Britanski igralec je v intervjuju za New York Times pred kratkim omenil, da je Brocker spisal scenarij za mockumentary, ki se bo predvajal na Netflixu in da bo v njem igral zgodovinarja, ki raziskuje dogajanje v letu 2020.

Najverjetneje si bomo film ali novo sezono lahko ogledali spomladi, ko bo po optimističnih napovedih covid-19 že praktično premagan in bo nova zgodba Črnega ogledala le ena od variacij, kaj bi se lahko zgodilo v letu 2020. 

Starejše novice