Če za noč čarovnic radi rezljate buče, ohranite njihovo sočno notranjost in jo uporabite za razkošne dobrote. A ustrezna dekoracija za noč čarovnic ni samo bučna lupina - lahko je tudi hrana sama. Predstavljamo vam pet preprostih jedi za noč čarovnic!

Mumije iz hrenovk

So ena najbolj priljubljenih čarovniških jedi in so izredno preproste za pripravo. Potrebujete hrenovke, listnato testo, kečap in majonezo.

Najprej listnato testo razvaljamo in narežemo na tanke trakove in jih zavijemo okrog hrenovk, da izgledajo kot na fotografiji, jih damo v pekač, podložen s peki papirjem in pečemo. Iz majoneze potem naredimo oči in mumije lahko prelijemo s kečapom, da izgleda kot kri.

Strašljivi sendviči

Za noč čarovnic lahko naredite pošastne sendviče. Priprave se lotite kot pri klasičnem sendviču in pustite, da kumarice malo gledajo ven iz kruha, da bo videti kot jezik.

Na vrh nabodite dva zobotrebca in nanju položite olive, polnjene s papriko, da ugriz izgleda kot pošast. Najmlajši bodo navdušeni.

Če jim želite za noč čarovnic narediti bolj zdravo različico, vzemite papriko in jo izdolbite kot bučo. Nato jo napolnite s solato ali kakšno drugo zelenjavo in postrezite!

Pripravite pa lahko tudi posebno strašljivo pico

Preprosto naredite svojo najljubšo pico, za sir pa uporabite mozzarello v kosih, da po pečenju spominja na duhce, črne olive pa nasekljajte in razporedite pici, da izgledajo kot pajki.

Pajkci

Za pripravo porednih pajkcov potrebujemo poljubno število jajc, ki jih skuhamo do trdega (približno 15 minut). Razrežemo jih na pol in odstranimo rumenjake, ki jih zmečkamo in dodamo majonezo, malo kisle smetane, sol in poper ter malo gorčice. S pripravljeno kremo napolnimo jajčne polovice.

Na vrh dodamo pajkce, narejene iz črnih oliv.

Strašni duhci iz banane

Potrebujemo tri banane, belo čokolado, sladko smetano, malo temne čokolade in lesene palčke.

Banane prepolovimo po dolgem in nato še po sredini (iz ene banane dobimo tako 4 enake dele). V vsak del vtaknemo palčko in banane na deski s peki papirjem pospravimo v zamrzovalnik za nekaj ur.

Posebej stopimo belo čokolado (300 gramov), ji dodamo nekaj žlic sladke smetane, potem pa v maso pomakamo zamrznjene banane, ki jih nato odložimo na peki papir, da se čokolada strdi. S stopljeno temno čokolado in čopičem narišemo oči in prestrašena usta. Duhce hranimo v zamrzovalniku.

 

Starejše novice