Trojico, odgovorno za iskanje morilcev pod Pohorjem, so upodobili Dario Varga, Jurij Drevenšek in Lotos Vincenc Šparovec (foto: Televizija Slovenija).
Prejšnjo nedeljo smo si lahko na televiziji ogledali že drugi del v Mariboru snemane nove kriminalne serije Primeri inšpektorja Vrenka. Zaradi številnih odzivov na družbenih omrežjih smo preverili, kako gledana je nova serija.

Igrani program Televizije Slovenije je prejšnjega avgusta začel snemati, tudi v Mariboru, svojo novo izvirno slovensko detektivsko nadaljevanko z imenom Primeri inšpektorja Vrenka.

Zgodba televizijske serije je sicer posneta po treh napetih kriminalnih knjigah mariborskega pisatelja Avgusta Demšarja, in sicer po knjigi Olje na balkonu, Tanek led in Retrospektiva.

V vlogo pronicljivega višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka, ki rešuje nenavadne primere z zanimivimi zapleti, se je prelevil znan slovenski igralec Dario Varga. V osrednjih vlogah ob njem nastopajo še Jurij DrevenšekKatarina ČasLotos Vincenc Šparovec in Barbara Predin

Prvi del nadaljevanje smo si lahko na prvem programu Televizije Slovenije ogledali v nedeljo, 10. januarja, drugi del pa prejšnjo nedeljo. Skupno so sicer posneli šest delov, vsaka od njih pa bo trajala 50 minut. Zaradi takojšne priljubljenosti med gledalci smo se zato odločili preveriti, kakšno gledanost uživa nova kriminalna serija.

Najbolje gledana vsebina v svojem časovnem pasu na vseh programih

Prvi del nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka si je s celotnim 7-dnevnim zamikom ogledalo povprečno kar 18 odstotkov ali 341.800 gledalcev, kar predstavlja 29-odstotni delež vseh gledalcev televizije.

Tudi drugi del nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka je bil odlično gledan. V povprečju si ga je ogledalo 17,1 odstotka ali 324.800 gledalcev, kar predstavlja 30-odstotni delež vseh gledalcev televizije

Tako kot prvi del, je bil tudi drugi del v nedeljo najbolje gledana vsebina v svojem časovnem pasu na vseh televizijskih programih, so nam sporočili iz RTV Slovenija. Gre za podatke iz raziskave AGB Nielsen Media Research, ki so jo opravili na panelnem vzorcu 450 gospodinjstev, podatki pa temeljijo na gledanosti televizije v živo in z zamikom.

Vrenko pred zaslone zaenkrat privabil več ljudi kot Jezero

Spomnimo, da je lani gledalce na Televiziji Slovenija navduševala serija Jezero, ki je bila posneta po istoimenski knjigi Tadeja Goloba in je prav tako uživala visoko gledanost. Zato nas je zanimalo, katera kriminalna je bolj gledana, Primeri inšpektorja Vrenka ali Jezero.

Na RTV Slovenija odgovarjajo, da si je prvi del nadaljevanke Jezero ogledalo 14,4 odstotka ali 273.600 gledalcev, kar predstavlja 25-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Prvi del nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka si je v povprečju ogledalo 68.200 gledalcev več, kar zadeva delež, pa 4 odstotne točke več. 

»Jezero je imelo v povprečju odlično gledanost, vse kaže, da bo imela nadaljevanka Primeri inšpektorja Vrenka po šestih delih primerljivo odlično gledanost kot Jezero, mogoče tudi za nekaj deset tisoč gledalcev boljšo,« poudarjajo na RTV Slovenija.

Pri tem dodajajo, da gledalci hvalijo tempo nadaljevanke, igro, celotno izvedbo nadaljevanke, največ kritik pa leti na to, zakaj vsi liki ne govorijo klene štajerščine oziroma mariborskega dialekta.

Prihaja nadaljevanje Jezera

Zadnji del nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka bo predvajan v nedeljo, 14. februarja, ob 20. uri. »V bodoče pa bomo premislili, ali bomo nadaljevali s kriminalističnimi nadaljevankami ali pa se bomo usmerili v kakšen drug žanr,« še dodaja RTV Slovenija.

Predvidoma bo Uredništvo igranih oddaj RTV Slovenija maja začelo s snemanjem nadaljevanja Jezera. Trenutno načrtujejo snemanje šestih delov, ki bodo dolgi okoli 50 minut. Vseh šest delov bo posnetih po knjižnem nadaljevanju Jezera, in sicer po knjigah Leninov park in Dolina rož.

Pri tem zaključujejo, da če bodo med majem in avgustom uspeli realizirati snemanje, bo serija predvidoma predvajana konec decembra letošnjega leta oziroma v začetku leta 2022.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice