Dvojčka Eva in Mihael Satler sta bila tik pred tem, da po zadnjih letih nesreč in smrti, ki so se dogajale okoli njiju, izgubita še hišo. Slovenci pa smo stopili skupaj in jima pomagali v času, ko sta to najbolj potrebovala.

Poročali smo o dvojčkoma z Zgornje Velke Evi in Mihaelu Satler, ki sta jima umrla starša, zaradi dolgov pa bi skoraj ostala še brez hiše.

Skupaj smo jima Slovenci v podporo zbrali dovolj, da bosta lahko pokrila kredit, ki znaša 132.130,34 švicarskih frankov. Tako je Slovenija dvojčkoma omogočila, da ostaneta v hiši, ki jima predstavlja spomin na družino in edini dom. 

Zahvala bralcem

Dvojčka sta se zahvalila vsem, ki so njuno zgodbo delili in pomagali.

»To zahvalo pišemo z veseljem v srcu in solzami v očeh. Besede resnično niso dovolj, da bi izrazili našo hvaležnost za to, kar ste storili za nas - daleč, daleč od tistega, kar smo kdaj pričakovali in upali upati.

Iz vsega srca se vam zahvaljujemo za nesebično pomoč in vašo pripravljenost prisluhniti ljudem v stiski. Brez vseh vas in vaše humanitarnosti bi se soočili z bolečo izgubo hiše, katera nam predstavlja edini dom, poln lepih spominov na čudovito otroštvo, ki je bilo polno veselja in radosti. 

Preprosto rečeno, hvala.«

Eva Satler pa je svojo zahvalo vsem, ki so pomagali, javno objavila tudi na svojo Facebook stran.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice