Slika je simbolična.
Spletna platforma OnlyFans je v zadnjem času pridobila na priljubljenosti in postala dodaten vir zaslužka za številne uporabnice, tudi Prekmurke. Pa ste vedeli, da lahko dekleta z objavo erotičnih vsebin služijo tudi po več tisoč evrov mesečno?

OnlyFans je spletna platforma za odrasle, o kateri se v zadnjem času govori praktično vsepovsod.

Gre za družbeno omrežje, kjer v praksi teče 'trgovina' med tistimi, ki so za denar pripravljeni pokazati svoje atribute ali se ekskluzivno pogovarjati s svojim občinstvom, torej tistimi, ki so pripravljeni za tovrstne vsebine plačati.

Kaj ponuja spletna platforma OnlyFans?

Na spletni platformi OnlyFans lahko torej ustvarjalci, običajno ženske, v zameno za plačilo delijo najrazličnejše fotografije in videoposnetke. Oboževalci pa lahko do teh vsebin dostopajo tako, da ustvarjalcem plačajo določen znesek oziroma si kupijo naročnino za vsebino ustvarjalca ('subscribe').

Na tak način dobijo uporabniki eksluzivne fotografije in videoposnetke, ki so namenjene samo njim, z ustvarjalci oziroma 'akterji' pa so si tako bližje in imajo nek osebni stik. 

Preko zasebnih sporočil lahko dobijo celo personalizirane, torej ekskluzivne (erotične) vsebine.

OnlyFans je najbolj znana kot erotična platforma, saj se na njej v večini pojavljajo erotične fotografije in videoposnetki različnih ustvarjalcev. Poleg teh pa so na platformi na voljo tudi ostale vsebine, ki niso povezane z erotiko.

Nekateri uporabniki na tej platformi iščejo tudi samo nekoga za pogovor in dopisovanje. Ustvarjalci tako strankam za plačilo nudijo tudi virtualno partnersko doživetje. Vsako jutro jim na primer pošljejo pozdrav in zvečer zaželijo lahko noč, ali pa jim voščijo za rojstni dan in si zapomnijo na primer, kako je ime njihovim družinskim članom ali ljubljenčkom.

Več kot 200 milijonov uporabnikov in ustvarjalcev

Zato ne preseneča, da ima platforma danes že več kot 200 milijonov registriranih uporabnikov in več milijonov ustvarjalcev vsebine. Privlačna in zanimiva je predvsem zato, ker je na njej svoj prostor našla izjemno pisana množica ustvarjalcev.

Na platformi na primer erotične vsebine ponujajo zvezdniki, spletni vplivneži, prodajalci ljubezni in porno igralci, pa tudi običajni državljani, ki imajo poleg družinskega življenja z rednimi službami še vzporedno kariero na OnlyFansu.

Med temi so tudi številni Slovenci in Slovenke. Nekateri ponujajo vsebine, nekateri pa zgolj uživajo ob gledanju erotičnih posnetkov ali 'ekskluzivnem pogovarjanju'.

Erotične vsebine delijo tudi številne Slovenke, med njimi tudi Štajerke

V Sloveniji se sicer s služenjem denarja na OnlyFansu v nasprotju s tujino posamezniki javno ravno ne hvalijo, je pa vendarle nekaj Slovenk, ki so že pred časom priznale, da služijo denar s pomočjo erotične vsebine. 

Med njimi so na primer pevka Kataya, zvezdnice resničnostnih šovov Ana PusovnikKsenija Kranjec in Denise Dame, Lara Goršek Kos iz šova Kmetija ter Pia Gavrič iz šova Sanjski moški.

Na platformi pa so med drugim prisotne nekatere Štajerke in tudi Štajerci. Že pred nekaj časa je o svojem delu na platformi javno spregovorila Mariborčanka Barbara Duh, ki ji to prinaša dodaten zaslužek ob redni službi.

Kot je povedala, je profil na OnlyFansu odprla med prvim popolnim zaprtjem države zaradi epidemije, ko je iskala možnost za delo od doma. Ko je videla, da ji je v prvem mesecu uspelo zaslužiti za dobro povprečno plačo, se je odločila nadaljevati.

Mesečna članarina za dostop do njenih vsebin znaša 25 dolarjev. Po plačilu uporabnik pridobi dostop do profila, fotografij, krajših videov ter možnost pošiljanja sporočil oziroma klepeta. 

Barbara jim v sporočilu pošlje opis vsebine fotografije oziroma videa, nato pa se odločijo, ali bodo vsebino kupili ali ne. Večkrat pripravi tudi pakete ekskluzivnih fotografij, ki še niso bile videne na preostalih družbenih omrežjih.

Poleg nje pa erotične vsebine na omenjenem portalu ponujajo tudi druge Štajerke, med njimi fitnes trenerka in nekdanja miss borilnih veščin Anja Janžič, ki prihaja iz Slovenske Bistrice. Vročo vsebino objavlja pod imenom Princess Joy.

S svojimi vročimi fotografijami se je odločil na tak način služiti tudi nekdanji zmagovalec oddaje Kmetija Denis Toplak.

Kako se lahko služi na OnlyFans?

Koliko pa se lahko pravzaprav zasluži s prodajanjem erotičnih vsebin na OnlyFansu? Gre res za zaslužek, ki je v večini primerov celo večji od povprečnih slovenskih plač?

Ustvarjalci lahko na OnlyFansu služijo denar na tri različne načine:

  • Naročnina: To plačajo uporabniki, ki se naročijo na kanal ustvarjalk oziroma se 'subscribeajo'. Znesek pa je lahko vse od pet pa do 50 evrov na mesec.
  • Plačilna sporočila: Možnost, da oboževalci ustvarjalkam pišejo ali jih celo prosijo za personalizirane stvari. Nekatera od teh sporočil lahko stanejo tudi več kot 100 evrov.
  • Nasveti: Denar kot donacije oziroma napitnine, ki jih oboževalci ponudijo ustvarjalkam, ker se jim želijo zahvaliti za vsebino. Največ, kar lahko namenijo kot napitnino, je 200 evrov.

Glede na zgornje podatke, se da torej s pomočjo prodajanja erotičnih vsebin zelo dobro zaslužiti.

Ustvarjalke vsebin služijo tudi po več tisoč evrov mesečno

Nekatere ustvarjalke, ki so na tej spletni platformi že dlje časa prisotne in vedo, kako se 'prodajati' lahko tako na primer živijo skoraj samo od ustvarjanja erotičnih vsebin, zaslužijo po več tisoč evrov mesečno

Ksenija Kranjec je nedavno v oddaji Preverjeno razkrila, da včasih zasluži tudi po 10.000 evrov na mesec. Stalni mesečni prihodek Ane Pusovnik pa je približno 7000 evrov.

Iz profilov dveh Prekmurk na OnlyFans je prav tako razvidno, da je mesečna naročnina za njune vsebine okrog 15 in 16 evrov, za tri mesečno obdobje pa računata okrog 40 evrov.

Glede na to, da ima prva na profilu več kot 27.000 všečkov in več kot 1300 objav, ni treba biti matematik, da ugotoviš, da gre tudi v tem primeru za vrtoglave zaslužke.

Komentarji (3)

Štajerec (ni preverjeno)

Tudi Mia Jecelj bla aktivna

Jose Cabron (ni preverjeno)

Vera Rheiss iz Pongerc ma dobre slike. Poglejte pod profil Speed milfa

Foscovery (ni preverjeno)

Ta kitty bi se mogla na discoveri objavete ge delajo teportazo o zivaleh nej pa onlyfans.v glave more bite nedce hrpnjene ka za to placa

Starejše novice