Vremenske nevšečnosti se še niso poslovile. Tudi v prihodnjih dneh pa ne odhajate od doma brez dežnika.

Vodnatost rek v zahodni in osrednji Sloveniji je srednja in se počasi zmanjšuje. V vzhodnem delu države prevladuje mala in ustaljena vodnatost, z izjemo Mure, ki ima srednji pretok in upada.

V prihodnjih urah in v prvem delu noči na ponedeljek lahko ob krajevnih nalivih hitro in močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, lahko pride tudi do razlivanj. Največja verjetnost za ta pojav je v severni in severovzhodni Sloveniji. Pretoki večine rek bodo danes ustaljeni, jutri in v prihodnjih dneh pa se bo vodnatost po vsej državi nekoliko povečala.

Hidrološko opozorilo

Ob močni nevihti je močno narasla Kučnica Cankova in je presegla opozorilni pretok. V prihodnjih urah in v prvem delu noči na ponedeljek še lahko ob krajevnih nalivih hitro in močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Lahko pride do razlivanj.

Obeti

Ponoči bo oblačno, občasno bo še deževalo, predvsem na Primorskem bodo tudi krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine. Tudi v sredo bo še prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami.

Foto: Milena Bratkovič
Foto: Jožef Toni Horvat
Foto: Simona Bombek
Foto: Tadeja Vozlič
Foto: Tadeja Vozlič

Poplavljanje reke Kučnica Cankova

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice