Burno dogajanje na petkovih protivladnih protestih v Ljubljani odmeva tudi na družbenih omrežjih. Policija je pridržala sedem protestnikov, ki so podrli varovalno ograjo, in jim izdala plačilne naloge. Pogledi na dogajanje so različni.

V Alternativni akademiji so danes v sporočilu za javnost ocenili, da so bili protestniki, ki jih je policija prijela, deležni »popolnoma neopravičljive, čezmerne in brutalne uporabe policijske prisile«. V društvu so navedli, da sedanjo vlado vodi ekstremno desničarska stranka.

»Tovrstne politične formacije praviloma nimajo posebnih zadržkov tudi glede uporabe represivnih sredstev proti zagovornikom demokracije. Incident, ki se je zgodil na omenjenih demonstracijah, je korak preko pregovorne rdeče črte in zato opozarjamo, da lahko šele odstop sedanje vlade prepreči eskalacijo vsakršnega nasilja v slovenski družbi,« so še dodali.

Protestniki, ki sicer že več petkov zapored izražajo nezadovoljstvo z vlado Janeza Janše, so v Ljubljani tokrat sestopili s koles. Na spletnih omrežjih so zaokrožili video posnetki petkovega dogajanja, ko so protestniki preskočili zaščitno ograjo, policija pa jih je prijela in odpeljala na policijsko postajo.

Izdala jim je plačilne naloge zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru. Pred zaščitno ograjo je prišlo tudi do prerivanja med policijo in manjšo skupino protestnikov s prekritimi obrazi in rdeče-črnimi zastavami.

Na družbenih omrežjih je zaslediti različne ocene glede dogajanja. Nekateri so kritični do ravnanja policije, spet drugi pa do nekaterih protestnikov, ki niso protestirali mirno oziroma niso spoštovali opozoril in pozivov policije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice