Foto: Bobo
Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri prestopu meje ponekod čakajo več kot dve uri. Kaj se dogaja?

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor, do daljšega čakanja za izstop iz države prihaja tudi zaradi doslednega preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT na hrvaški strani.

Kolone vozil se sicer vijejo tako proti Hrvaški kot Avstriji, saj se precej turistov že vrača domov. Na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje je proti Hrvaški zastoj dolg štiri kilometre in pol, poroča prometnoinformacijski center.

Tudi na Gruškovju ter mejnem prehodu Ormož pri izstopu čakajo vozilo do ene ure, na mejnem prehodu Središče ob Dravi kar uro in pol ter na mejnem prehodu Zgornji Leskovec od ene do dveh ur.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg približno tri kilometre. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Kilometrska zastoja sta tudi na štajerski avtocesti med priključkom Pesnica in prehodom Šentilj proti Avstriji pred delovno zaporo ter pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je 8-kilometrski zastoj. Predor v tej smeri zaradi varnosti potnikov občasno zapirajo.

Mejni prehod Vinica je zaprt zaradi tehničnih težav na hrvaški strani.

Na štajerski avtocesti je oviran promet med počivališčem Tepanje in Slovensko Bistrico jug proti Mariboru. Nastal je zastoj, potovalni čas se podaljša za približno pet minut.

Starejše novice