Slika je simbolična.
Ste opazili? Omejitve hitrosti na pomurski avtocesti na dveh odsekih zdaj nekoliko drugačne, pazite, da vas ne bo ujel radar.

Štirikilometrskem odseku pomurske avtoceste med razcepom za Dolgo vas in priključkom Lendava je hitrost vožnje s postavitvijo ustrezne prometne signalizacije spremenjena z dosedanjih 130 kilometrov na uro na 110 kilometrov na uro.

Bralec Sobotainfo pa ob tej informaciji sprašuje, ali je prišlo do podobne omejitve hitrosti prišlo tudi na odseku med Pernico in razcepom Dragučova.

Za razjasnitev tega vprašanja smo se obrnili na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji in jih povprašali o tem.

Omejena tudi hitrost med Pernico in razcepom Dragučova

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je za uredništvo pojasnila, da je v sklopu izdelave izvedbenega načrta za preplastitev voziščne konstrukcije na odsekih avtoceste bila tudi izvedena preveritev varnosti v prometu, in sicer s strani zunanjih presojevalcev.

Za območje avtoceste A5 v razcepu Dragučova je zunanji presojevalec varnosti cest podal predlog, da se na avtocesti A5, in sicer na celotni dolžini avtoceste, omeji hitrost vožnje na 110 kilometrov na uro.

Presoja varnosti je strokovno argumentirala poenotenje predpisane vozne hitrosti na celotni avtocesti A5 na 110 kilometrov na uro, in sicer tako, da se jo upošteva na dveh odsekih:

  • med Pernico in razcepom Dragučova in
  • med razcepom Dolga vas in priključkom Lendavo v dolžini 3,7 kilometra (med mejo z Madžarsko in priključkom Lendava je že sedaj predpisana hitrost 110 kilometrov na uro).

Na odseku med Pernico in Dragučovo omejitev hitrosti vožnje 110 kilometrov na uro sicer še ne velja, ker signalizacija še ni postavljena, so sicer po objavi prispevka še sporočili iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji: »Načrtovano je, da bo v doglednem času.«  

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Ahej (ni preverjeno)

Napiše se "beri jebeno prometno signalizacijo in vozi po omejitvi", ne pa opozorilo, naj nas ne ujame radar...

Calik (ni preverjeno)

Bohvi a bodo ceno vinete tud znižal

Starejše novice