Po odločitvi ustavnega sodišča se morajo otroci s posebnimi potrebami v šole in zavode vrniti 4. januarja. Da se bodo istega dne v šole vrnili tudi učenci prve triade, še ni gotovo.

Pred vrnitvijo otrok s posebnimi potrebami v šole in zavode, bodo ti v tem tednu dobili še nekatere smernice za varno vračanje. Tako bodo naredili protokol zanesljivega vračanja, saj gre pri otrocih s posebnimi potrebami za ranljivo skupino in je potrebna še dodatna previdnost, piše STA.

Pred vrnitvijo pa bodo po napovedih s hitrimi testi za covid-19 testirali tako zaposlene kot otroke s posebnimi potrebami.

Ob ponovni vrnitvi je predvideno testiranje za 2700 zaposlenih in 4800 učencev je na Twitterju sporočilo ministrstvo za izobraževanje.

Ministrica Simona Kustec je na Televiziji Slovenija povedala, da preučujejo tudi možnost testiranja za učence prve triade osnovnih šol. »Želimo si, da bi se tudi prva triada vrnila čim prej v januarju,« je dejala. Pogoji za vrnitev v šole so dobra epidemiološka slika, zaščitni ukrepi in hitri testi.

Ali bo šla prva triada v šole že 4. januarja, bo vlada odločila sredi tedna. Premier Janša je danes povedal, da je zaenkrat prezgodaj za odgovor, ali bo povratek v šolo takrat že možen ali ne.

Ponovil je, da bodo pa pred začetkom poskušali zagotoviti hitro testiranje zaposlenih in da bo potrebna skupna zaveza vseh, od vodstev šol do sindikatov, da bodo ravnali tako, da bodo širjenje okužb čim bolj zamejili.

Kustečeva je še dodala, da so učitelji v prednostni skupini za cepljenje proti covidu-19, takoj za zaposlenimi v zdravstvu in domovih za starejše.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice