Letošnja turistična poletna sezona bo dobra in že primerljiva z »brezskrbnim letom« 2019, torej pred začetkom epidemije koronavirusa. Katere destinacije smo Slovenci letos izbrali za poletni oddih?

S turistične agencije Sonček so za Ljubljanainfo povedali, da bo letošnja poletna sezona dobra in s tem primerljiva z »brezskrbnim letom« 2019.

Dinamika rezervacij pa se vendarle razlikuje od zadnjih let pred epidemijo, izpostavljajo. Če je takrat v turističnih agencijah veljalo, da je bil mesec januar tisti, ko je svoje počitnice rezerviralo največ Slovencev, letos ni bilo tako.

Rezervacij je veliko

»Januar in februar sta bila v primerjavi z letom 2021 spodbudna, a še vseeno daleč od leta 2019, s katerim se najraje primerjamo. Nekaj težav nam je povzročila vojna z Ukrajino, vendar so se ljudje kmalu spet vrnili k misli o počitnicah. Tudi prvomajski prazniki so nam prikazali vzpodbudno sliko o poletju.

In že od aprila naprej beležimo nadpovprečno število rezervacij. Naš cilj je doseči leto 2019,« je povedala vodja marketinga pri turistični agenciji Sonček Nataša Jeza Kotnik.

Priljubljene destinacije Slovencev

Priljubljena destinacija to poletje je Turčija. Do izbrane destinacije tedensko iz Ljubljane letijo kar trije čarterji. Kot običajno, so tudi letos zelo priljubljeni grški otoki, sledita jim Španija in Egipt.

Med destinacijami, na katere potujemo z avtomobilom, je v ospredju seveda Hrvaška in domače turistične destinacije. Za Hrvaško se še zmeraj odloči največ potnikov, predvsem zaradi bližine, možnosti ugodnega aranžmaja, jezika in iz navade oziroma nostalgije, izpostavljajo pri Sončku.

Nekatere kapacitete na Hrvaškem, še posebej priljubljene destinacije in atraktivne lege v bližini obale, so že razprodane za vso poletno sezono.

Hrvaška postaja zelo priljubljena destinacija in pridobiva priljubljenost iz drugih držav po Evropi, poudarjajo.

Tudi upad gostov iz Ukrajine in Rusije se bo, kot pravijo agencije, zapolnil z drugimi turisti.

V turistični agenciji Sonček beležijo različne turiste. Veliko je hotelskih gostov, kjer se predvsem družine odločajo za »all inclusive« počitnice, drugi pa si zaželijo mobilnih hišk in apartmajev.

Za rezervacijo ne čakajte na zadnji trenutek

»Približujemo se točki, ko se bodo turisti morali sprijazniti s tem, kar je od ponujenih destinacij ostalo, zato pozivamo ljudi, da naj letos pri rezervaciji počitnic ne čakajo na zadnji trenutek.

Zaradi podražitev energentov in hrane ter velike zasedenosti letos ne pričakujemo prav nobenih znižanj cen v zadnjem trenutku,« je še izpostavila Kotnik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice