Slika je simbolična.
Z novim letom bo na Petrolovih prodajnih mestih na voljo novo gorivo, ki je primerno tudi za kmetijsko mehanizacijo. Gorivo, ki ga bodo točili v svoje traktorje in stroje, pa bo pravzaprav ekstra lahko kurilno olje.

Z novim letom, ko stopi v veljavo nova trošarinska zakonodaja, bo strankam na večjem številu Petrolovih prodajnih mestih na voljo gorivo za kmetijsko mehanizacijo.

Za nakup slednjega bodo morale stranke predhodno od pristojnih institucij pridobiti dovoljenje za rabo tovrstnega goriva, saj bo njegova raba omejena in nadzorovana, so v sporočilu za javnost zapisali na Petrolu.

»Gorivo z oznako KOEL GK (Kurilno olje ekstra lahko GK) je prilagojeno tako zahtevam za rabo v dizelskih motorjih kot tudi v pečeh za potrebe ogrevanje. Kupcem bo tovrstno gorivo za oba namena uporabe na voljo preko enotnega točilnega mesta,« navajajo na Petrolu.

Gorivo bo označeno z rdečo barvo, črpalke bodo zaklenjene

Gre za gorivo, ki je po kakovostnih zahtevah prilagojeno uporabi v dizelskih motorjih, tako v starejših kot v najsodobnejših, in izpolnjuje vse zahteve aktualnega evropskega standarda za dizelske motorje. Istočasno gorivo izpolnjuje tudi zahteve, ki veljajo za kurilo olje za ogrevanje.

»Zato je bila v Petrolu sprejeta odločitev, da z dnem 1. 1. 2023 na svojih prodajnih mestih strankam ponudijo enotno gorivo, ki bo na voljo tako za ogrevanje kot za kmetijsko mehanizacijo, in ki bo nosilo ime 'Kurilno olje ekstra lahko GK' oziroma krajše 'KOEL GK', so sporočili iz Petrola. 

Gorivo bo na voljo na več kot 200 prodajnih mestih po Sloveniji, kjer se je do sedaj vršila prodaja kurilnega olja za ogrevanje.

Ker gre za gorivo, ki je namenjeno le določenemu segmentu kupcev in določeni vrsti rabe, bo podobno, kot to že velja za kurilno olje ekstra lahko (KOEL), označeno z rdečo barvo, z vključenim markerjem. 

Zaradi omejitev pri prodaji tega goriva in identifikacije kupcev, ki bodo do njega upravičeni, bodo točilni agregati pred uporabo zaklenjeni. 

Enaka praksa je veljala že doslej, ko so stranke želele opraviti nakup kurilnega olja za ogrevanje.

Stranka, ki bo torej na prodajnem mestu želela opraviti nakup goriva KOEL GK, se bo morala pred točenjem oglasiti pri prodajnem osebju, ki bo preverilo, ali je stranka upravičena do nakupa in šele na podlagi identifikacije dovolilo točenje goriva v rezervoar stroja ali v ustrezno embalažo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice