Slika je simbolična.
Zveza potrošnikov Slovenije je bila obveščena o odpoklicu mesnega izdelka, zaradi prisotnosti nevarne bakterije listerije.

Zveza potrošnikov Slovenije je bila obveščena o izvajanju umika oziroma odpoklica narezka mortadela klasika, ki je bil naprodaj v trgovinah Spar, saj so v njem zaznali prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes.

Bakterijska okužba z listerijo sodi med najnevarnejše. Simptom okužbe je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol. Če ste zaužili omenjeno živilo in ste jih zaznali, svetujemo, da takoj poiščete zdravniško pomoč in zdravnika obvestite o zaužitju tega izdelka.

V primeru, da ste izdelek kupili, ga ne uporabljajte in ga vrnite na mesto nakupa in povrnili vam bodo denar. 

Podatki o živilih

  • Ime proizvoda: Mortadela Klasika narezek TBZ Spar
  • Proizvajalec: Kras mesnopredelovalna industrija d.o.o., Šepulje 31, 6210 Sežana
  • Rok uporabe: 16.08.2023
  • Lot: 51823198
  • Velikost pakiranja: 100 g narezek
  • Izdelek je bil na prodaj v trgovinah SPAR.

Komentarji (2)

HUGO (ni preverjeno)

Ne kupujem nobenih klobas, mesnega sira, pizza šunke, polik ipd. To je vse navaden shit. Do nedavnega sem kupoval prešano slanino, sedaj pa je več ne, ker sem opazil, da trgovine med seboj direkt tekmujejo, kdo bo pri tem imel višjo ceno. Vodi Mercator z 22€/kg, tesno pa mu sledi Tuš z 21€/kg. Bolano...!

Meri (ni preverjeno)

Nekdaj smo kupovali Tirolsko klobaso, bila je zelo okusna, tudi za sendviče s svežimi žemljicami iz Ptujskih pekarn in slaščičarn; v današnjem času pa trgovine Spar, Lidl, Hofer, Mercator, dobavljajo zamrznjene kruhove izdelke, odmrznjene spečejo v trgovinah ter nam jih pozneje prodajajo po visokih cenah, res žalostno ...

Starejše novice