Okoli 1000 tekačev vseh starosti je na 9. Triglav teku skupaj preteklo kar 6444 kilometrov. Za tekače je navijalo 13 vrhunskih slovenskih športnikov.

Tradicionalna tekaška prireditev Triglav tek se je po letu premora znova vrnila je z več kot 1000 tekači in obiskovalci.

Tekači so se podali na pet tekaških izzivov, ki so potekali na šestih razdaljah: na otroški tek kuža Pazi, družinski tek, štafetni tek trojk, tek na 10 kilometrov in polmaraton. V ciljnih ravninah so jim čestitke delili priljubljeni slovenski športniki.

Tekli z dobrim namenom

Na 9. Triglav teku so donacijo za boljšo oskrbo novorojencev in porodnic prejeli štirje porodniški oddelki splošnih bolnišnic. 

V Splošni bolnišnici Izola bodo s sredstvi pridobili PH meter za merjenje PH v krvi za dojenčke. Murskosoboška splošna bolnišnica bo z donacijo poskrbela za ležišče za prevoz porodnic. Splošna bolnišnica Ptuj bo z donacijo pridobila ležišče za snemanje CTG in minifeton. V jeseniški splošni bolnišnici pa bodo prejeta sredstva namenili za porodno pručko in pediatrični stetoskop.

Za tekače navijali vrhunski športniki

Med tekači je najboljši rezultat na 10 kilometrov s časom 38:11 dosegla Saša Pisk. V moški kategoriji je na 10 kilometrov slavil Enej Kovač, ki je razdaljo pretekel v 34:12. Najdaljšo preizkušnjo – polmaraton – je najhitreje, v 1:38:44, pretekla Vita Hočevar. S časom 1:22:10 je ciljno črto prečkal Marko Krišelj, zmagovalec v moški kategoriji.

V ciljnih ravninah je za tekače navijala smučarska skakalka Nika Križnar, Špela Rogelj, Peter Prevc in Domen Prevc, smučarska tekača Anamarija Lampič in Janez Lampič, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, parašportnika Sandi Novak in Robi Kogovšek ter člana Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Žiga Dimec in Luka Rupnik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice