Slika je simbolična.
»Kljub mojim prizadevanjem, da bi situacijo rešila na ustrezen način, sem na koncu izgubila znatno vsoto denarja.«

Na nas se je obrnila bralka, ki je bila žrtev goljufije na spletni platformi Bolha.com.

Tam je objavila oglas za prodajo vrtnega pohištva.

»Nedolgo zatem sem prejela sporočilo od potencialnega kupca, s katerim sva se dogovorila za nakup. Vendar pa je prišlo do zapletov pri plačilu, ki so nakazovali na možno goljufijo. Kljub mojim prizadevanjem, da bi situacijo rešila na ustrezen način, sem na koncu izgubila znatno vsoto denarja,« je povedala.

Kaj se je zgodilo?

Hitro se je našel nekdo, ki se je zanimal za vrtno garnituro. Stranka je uredila transakcijo in jo obvestila, da bo od Bolhe dobila SMS za prenos sredstev.

»To se je zgodilo, le da so namesto priliva odtegnili sredstva iz mojega računa. Bila sem torej preusmerjena na lažno stran, ki je bila zelo podobna Bolhi.«

Na ta način so jo dvakrat opetnajstili za 500 evrov, torej je ostala brez 1000 evrov.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

»Menim, da je pomembno, da javnost prejme to informacijo, saj bi se lahko podobne goljufije zgodile tudi drugim uporabnikom spletne platforme Bolha.com. Želim opozoriti ljudi, naj bodo previdni pri spletnih transakcijah in naj bodo pozorni na morebitne znake goljufije.«

Starejše novice