Foto: Bobo
Vsi naenkrat ne moremo pomagati. Pri tem je v pomoč aplikacija.

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je izdal odredbo, s katero je ne glede na ponedeljkov prost dan odredil delo zaposlenim pri izvajalcih kritične infrastrukture, kot jih sicer določa zakon o kritični infrastrukturi. 

Kot smo že poročali, sem med drugim sodijo zaposleni v javnem zdravstvu, centrih za socialno delo, veterini in zavarovalništvu.

Zagotavljanje varnosti

Podpisal pa je tudi odredbo, ki se tiče prostovoljcev, kot je dejal, da bi jim zagotovili varnost. 

»Seveda 100-odstotne varnosti ni, tega se vsi zavedamo.«

Gre za določitev varovanih območij, kamor prostovoljci ne bodo mogli brez delovnega naloga civilne zaščite. Ta območja so Črna na Koroškem, Mežica, Solčava, Luče in Mozirje. Posebni režim bo veljal od sobote pa do preklica.

Kot je dejal Šestan, so našteta območja nevarna zaradi poplav in intervencij, ki tam potekajo.

Vsa ostala območja nimajo omejenega gibanja, ker tam ni takšnih nevarnosti, je še pojasnil. Zato bodo na omenjenih območjih postavljene kontrolne točke, s katerih bodo lahko ljudi preusmerjali drugam.

Ne na pamet

Šestan prostovoljcem priporoča, da se na prizadeta območja odpravijo ciljno, odsvetuje pa posamezne napotitve, kot je dejal. Prijava s pomočjo aplikacije Poplave 2023 ni pogoj, je pa zaželena.

»Vsi naenkrat ne moremo pomagati, dajmo se zavedati tega.«

Na koncu je še pozval ljudi, naj zaustavijo donacije hrane in pijače, ker so skladišča polna in se bojijo, da tem dobrinam preteče rok, zaradi česar jih bodo na koncu morali uničiti.

Komentarji (1)

Stane33 (ni preverjeno)

general šestan je car

Starejše novice