Vir: Facebook, Sindikat policistov Ljubljana
Mariborčan Gregor Mitev je na sodišču priznal štiri napade na uradno osebo, poškodovanje tuje stvari, povzročitev lahke in hude telesne poškodbe na novembrskih nasilnih protestih v Ljubljani, poročajo današnje Slovenske novice.

Na protestih 5. novembra v središču prestolnice je prišlo do spopada med nasilnimi protestniki in policisti. Eden glavnih naj bi bil poleg pobudnika Ljubljančana Anisa Ličine 26-letni Mariborčan Gregor Mitev, ki je od konca novembra v priporu.

Naslednji narok bo 31. maja, ko bo predvidoma tudi izrek sodbe, dobil naj bi dve leti in osem mesecev zapora.

Nasilnež je po pisanju časnika očitno sklenil, da ne bo tvegal kazenskega postopka in še višje kazni, ter tako s pomočjo zagovornika, odvetnika Damjana Donka, s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde.

Tožilka Ksenija Bukovac Mitevu očita, da je napadel policista, ko se je ta ukvarjal z drugim protestnikom. Policista je, kot je razvidno tudi na posnetkih, predvajani na televiziji, brcnil v hrbet, nato pa je ta še z glavo udaril v tla.

Enemu od snemalcev je brcnil v kamero, nato še njega, da je padel na kamero, zaradi tega je bila uničena. Lotil se je tudi novinarja Vladimirja Voduška in ga z roko udaril v hrbet, nato pa ga še brcnil v stegno, da je padel po stopnicah in utrpel nekaj udarnin in odrgnin.

Mitev zahtevkov po plačilu odškodnine ne bo priznal

Najhuje pa jo je skupil fotograf Borut Živulovič, ki ga je Mitev brcnil v nogo in z roko udaril v čeljust, nato pa ležečega na tleh in nezavestnega še večkrat brcnil in ga hudo poškodoval.

Mitev je sicer napadel še policista konjenika, proti drugemu policistu je vrgel gorečo baklo, še enega pa je brcnil v predel prsnega koša, piše časnik Slovenske novice.

Naslednji narok bo 31. maja, ko bo predvidoma tudi izrek sodbe. Takrat naj bi se oškodovanci izjasnili o morebitnih premoženjskopravnih zahtevkih. Živulovič od napadalca zahteva skupaj 19.500 evrov zaradi strahu, fizičnih in duševnih bolečin, trajne skaženosti spodnje ustnice. Tudi policist, ki ga je Mitev brcnil v hrbet, bo zahteval odškodnino.

Po besedah njegovega zagovornika Mitev zahtevkov ne bo priznal in predlaga napotitev oškodovancev na pravdo. Sam pa je pripravljen priznati premoženjskopravni zahtevek snemalca za poškodovano snemalno opremo v višini 530 evrov, še dodaja časnik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice