Slika je simbolična.
Silvestrovo se približuje s svetlobno hitrostjo in s tem tudi čas, da razmislite, kje ga želite preživeti.

Marsikdo že razmišlja, kako pravočasno rezervirati najboljšo možnost za prihajajoče silvestrovanje in predvsem, kam se sploh odpraviti na »najdaljšo noč v letu«.

Za vse tiste, ki se na silvestrovo praznovanje ne boste odpravili v tujino, smo na našem uredništvu izbrskali top pet lokacij za praznovanje novega leta v Sloveniji.

Naj bo letošnje praznovanje bodisi v družbi prijateljev, širšega kroga družine ali zgolj boljše polovice, boste na izbranih lokacijah lahko ob dobri hrani in izbrani družbi v novo leto vstopili na prostem ali sami v zavetju svojega začasnega prebivališča.

1. Slivestrovanje v prestolnici

Spored silvestrovanj v središču Ljubljane bo dovolj raznovrsten, da bo primeren za ljudi vseh okusov in starosti. Ob polnoči bo sledil tradicionalni ognjemet z Ljubljanskega gradu, ki bo osvetlil nebo nad Ljubljano in oznanil pričetek novega leta.

Ob 21. uri se bodo pričela silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih, kjer bodo vse pristone v novo leto ponesla raznorazna glasbena imena.

Vsi tisti, ki si želite nekoliko bolj intimen vstop v novo leto, pa se lahko na »najdaljšo noč« v letu opravíte na prave gurmanske poiskušine, ki jih bodo za vas pripravljale znane lokalne restavracije ali pa se prepustite razvajanju v enem izmed ljubljanskih hotelov z razgledom na mesto ali ljubljanski grad.

2. Idlična Kranjska gora

Za vse, ki vam novo leto v prestolnici ne diši najbolje, lahko v novo leto skočite v idilični alpski vasici v osrčju Kranjske Gore.

Čez dan se lahko odpravite na bližnje smučišče ali pa preprosto uživate v ostalih zimskih aktivnostih, ki jih ponuja zasnežena Kranjska Gora. 

V večernih urah pa se v toplih oblačilih odpravite na silvestrovanje na okrašene ulice in trge, kjer bodo tudi v Kransjki Gori z nastopi glasbenih skupin skrbeli za stopnjevanje pričakovanja vse odštevanja starega leta.

3. Slovenska obala

Če še nimate planov za silvestrovo, je ena od možnosti tudi slovenska obala. 

V Portorožu, Piranu, Izoli ali Kopru si lahko še vedno rezervirate kakšen apartma ali hotelsko sobo, v katerih lahko s svojimi najbližjimi preživite noč.

V novo leto lahko zakorakate ob »doma« skuhani večerji s pogledom na morje ali pa se odpravite na dogajanje v eno izmed omenjenih mest, kjer bo veliko dogajalo in sigurno ne boste imeli težav s tem, kje najti kakšno zabavo.

4. Bohinj

Tako kot Kranjska Gora tudi Bohinj v zimskem času ponuja veliko zunanjih aktivnosti tako v primeru snežne oddeje kot brez.

Bohinj v bližini idiličnega Bohinjskega jezera ponuja obilo lokalnih nastanitev.

Ena izmed nastanitev, v kateri boste lahko ob polnoči nazdravili s kozarcem naljubše penine ob pogledu skozi panoramsko okno, je zagotovo Hotel Bohinj, ki je obdan z neokrnjeno naravo in se nahaja le 100 metrov stran od Bohinjskega jezera.

Seveda pa se lahko odločite tudi za praznovanje v alpskem vzdušju v nekoliko bolj butičnem stilu.

5. Bled

Za nekoliko bolj intimno silvestrovanje pa se lahko odpravite tudi na Bled, kjer vas bo prav tako čakala prava zimska pravljica. 

Tudi na Bledu se bodo zvrstila številna praznovanja z glasbenimi skupinami, ki bodo svoj vrhunec dosegla z laserskim šovom ob polnoči.

Tako kot pri preostalih lokacijah pa se lahko tudi na Bledu odločite za parma ali hotelsko sobo, kjer boste v družbi izbrane osebe zakorakli v novo leto z idiličnim pogledom na Bled in njegov pravljični Blejski otok.

Starejše novice