FOTO: Arriva
V podjetju Arriva dijake in študente vabijo, da nakup subvencioniranih vozovnic za integriran javni potniški promet (IJPP) opravijo prek spleta in se tako izognejo gneči na prodajnih mestih.

To soboto se bosta začeli predprodaja subvencioniranih IJPP vozovnic za študente za študijsko leto 2019/2020 in prodaja mesečnih subvencioniranih vozovnic za dijake za mesec oktober. Subvencionirane vozovnice lahko upravičenci uporabljajo za prevoz z medkrajevnimi avtobusi vseh prevoznikov in vlaki, v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah pa tudi za mestni promet.

Cene subvencioniranih IJPP vozovnic ostajajo enake lanskim.

V podjetju Arriva dijakom in študentom omogočajo, da ves postopek in nakup opravijo prek spleta ter se tako izognejo morebitni gneči na prodajnih mestih.

»Upravičenci potrebujejo za spletni nakup veljavno digitalno potrdilo, na tej povezavi se registrirajo v sistem, oddajo e-vlogo in opravijo nakup. Celoten postopek pridobitve subvencionirane vozovnice s podrobnimi navodili je dostopen na spletni strani podjetja, tam so zbrana tudi najbolj pogosta vprašanja z odgovori ter seznam prodajnih mest, kjer lahko študenti in dijaki kupijo vozovnico,« so pojasnili v Arrivi.

FOTO: Arriva

Subvencionirane vozovnice za javni prevoz pripadajo vsem, ki so od kraja izobraževanja oddaljeni najmanj dva kilometra

Študenti morajo pred prvim nakupom subvencionirane IJPP vozovnice za prihajajoče študijsko leto prek portala eUprava ali na katerem od prodajnih mest Arrive oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Šele ko je vloga odobrena, lahko podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice.

Nakup subvencioniranih vozovnic je možen tudi na prodajnih mestih skupina Arriva Slovenija: na Ptuju, v Mariboru, Slovenski Bistrici, Lovrencu na Pohorju in Gornji Radgoni. Tam mladim tudi svetujejo in jim pri pridobitvi subvencioniranih vozovnic pomagajo.

V skladu s Pravilnikom o izvajanju subvencioniranega prevoza pripada subvencionirana IJPP vozovnica vsem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih, ki imajo bivališče najmanj dva kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice