Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 19. maja, opravili 3852 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 358 novih okužb, gre za 9,3-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb s koronavirusom je trenutno v Sloveniji 6255.

S pomočjo Covid-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je epidemiološko stanje v podravski regiji po včerajšnjem dnevu. 

 

V Podravju 67 okužb v 25 občinah

V mariborski občini so v sredo potrdili 19 novih okužb, sledi Ormož s petimi novimi primeri, na Ptuju in v Šentilju so jih našteli po štiri.

Po tri nove primere so zabeležili v občinah Hoče-Slivnica, Kidričevo in Podlehnik, po dve okužbi pa v občinah Slovenska Bistrica, Oplotnica, Miklavž na Dravskem polju, Lenart, Sveti Tomaž, Rače - Fram, Benedikt in Sveti Andraž v Slovenskih goricah. 

Po en nov primer imajo v občinah Gorišnica, Pesnica, Ruše, Destrnik, Juršinci, Kungota, Središče ob Dravi, Selnica ob Dravi, Zavrč in Cirkulane.

Brez novih okužb je bilo včeraj 16 podravskih občin, v Podravju pa je trenutno 922 aktivnih primerov okužbe s koronavirusom. 

Sedemdnevno povprečje okužb na 100.000 prebivalcev v Podravju znaša 17,1,kar je nižje od povprečja države.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se trenutno zdravi 60 covidnih bolnikov, od tega jih je 23 na oddelku za intenzivno terapijo. En bolnik s covidom je v zadnjem dnevu v bolnišnici izgubil življenje.

Starejše novice