Brezdomci od 11. decembra več ne bodo smeli prodajati Kraljev ulice pred Hoferjevimi trgovinami.

Slovensko javnost je razburila vest o tem, da je podjetje Hofer po vsej Sloveniji prepovedalo ponujanje uličnega časopisa Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami. 

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je kmalu za tem na svojem Facebook profilu potrdilo informacijo, da Hofer prepoveduje ponujanje Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami.

Hofer se na informacijo, ki je razburkala Slovence, še ni odzval, so pa toliko bolj ostri odzivi iz slovenske politične in drugih sfer.

Ob tem so se pojavili tudi pozivi k bojkotu tega trgovca. Kot poroča Žurnal24, med trgovci, ki pred svojimi trgovinami ne dovolijo ponujanja Kraljev ulice najdemo tudi Mercator. Iz Lidla pa sporočajo, da takšne prepovedi nimajo.

Prav včeraj so sicer na Hoferjevem družbenem omrežju Facebook objavili fotografijo - kako ironično - odprtega pisma Miklavžu. Uporabniki pa zdaj Hoferjevemu Miklavžu vračajo milo za drago: Pišejo mu pisma, da si želijo vrnitev Kraljev ulice.

Ostri odzivi tudi iz političnega vrha ... To le zapisal evropski poslanec in nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Ostro so se odzvali tudi iz zavoda Danes je nov dan, zasebnega zavoda, ki se ukvarja z razvojem digitalnih rešitev za politično participacijo, transparentnost in nadzor: »Odločno nasprotujemo tovrstni segregaciji in te pozivamo k bojkotu Hoferja, obenem pa te prosimo, da z denarjem, ki ga na ta račun prihraniš, pomagaš Kraljem ulice!« 

Ob tem so objavili spodnji posnetek.

Kdo so Kralji ulice? 

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je samostojna nevladna humanitarna organizacija z nepridobitnimi cilji. Njihovi programi so namenjeni brezdomnim in drugim socialno izključenim skupinam prebivalstva.

Preberite še

Starejše novice